500 TL’lik yeni kağıt para ve madeni 5 TL geliyor! İşte ilk görüntü

Gelen bir son dakika haberine göre ülkemizde etkisini ciddi anlamda hissettiren ekonomik kriz sırasında ilginç bir iddia gündeme geldi. Buna göre en yüksek kağıt para 500 TL’lik banknot ve yeni 5 TL’lik madeni para basılacağı iddia edildi. Detaylar haberimizde..

Şu an piyasada kağıt para olarak 5 TL, 10 TL, 20 TL, 50 TL, 100 TL ve 200 TL bulunuyor. En büyük madeni para ise 1 TL. Ancak Merkez Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu tarafından büyük bir iddia ortaya atıldı.

Babuşçu, yaptığı açıklamasında piyasada olan paralara yenilerinin ekleneceğini ifade ederek, Merkez Bankası’nın  hazırlık yaptığını söyledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Babuşçu, “Yüksek enflasyon ortamında bugün satın alınmayan malın fiyatı, gelecekte çok büyük olasılıkla artacak ama gelirler aynı oranda artmayacağından, bugün satın almak her zaman daha kârlı” İfadelerine yer verdi.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Bir sonraki paylaşımında ise büyük bir iddia ortaya atan Babuşçu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“yüksek enflasyon ortamında bugün satın alınmayan malın fiyatı, gelecekte çok büyük olasılıkla artacak ama gelirler aynı oranda artmayacağından, bugün satın almak her zaman daha karlı”

“500’lük banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı..”

Konuya ilişkin önümüzdeki günlerde resmi açıklama bekleniyor.

Exit mobile version