Çin’de Asgari Ücret Ne Kadar? İş İmkanları Neler?

Çin’in asgari ücretinin miktarı eyaletler arasında farklılık gösterir. Çin yönetim şekli nedeniyle çeşitli eyaletlerden oluşur. Bu nedenle çalışana ödenen miktarlarda farklılık gözlemlenir. Bazı eyaletlerde ödenen asgari ücret 420 dolara kadar ulaşır. Bazı eyaletlerde ise asgari ücret miktarı 340 dolar civarındadır. Bu miktar Çin’in resmi para birimi Çin yuanı olarak 3 bin ile 4 bin arasında değişir. Bazı şehirlere göre Çin’de asgari ücret şu miktarlarda değişir.

Çin’de İş İmkanları Neler?

Çin’in iş olanakları ucuz iş gücü nedeniyle yüksektir. Bu nedenle sanayi devrimiyle beraber yükselen sanayi sektöründe iş bulmak kolaydır. Çin fabrikalarında bir mühendis ya da işçi olarak çalışmak mümkündür. Ülkenin en büyük ekonomik sektörlerinden biri tarımdır. Birçok yenilik barındıran tarım sektöründe çalışmak için işçi alınır. Çin nüfusu fazla olması nedeniyle hizmet sektörü de oldukça canlıdır. Çin’de asgari ücret ya da daha fazla ücretle çalışmak için en popüler sektörler şu şekilde listelenir.

Çin’de Meslek Maaşları Ne Kadar?

Çin’in mesleki maaş miktarları çalışılan sektöre göre değişiklik gösterir. Ortalama gelir seviyesi 6 bin yuan seviyesindedir. Buna rağmen kalifiye elemanlar daha yüksek kazanır. Çin’de bazı meslek maaşları şu şekilde listelenir.

Çin İş İlanları Nerede Yayımlanır?

Çin’in işlerinin ilanı internet üzerinden yayımlanır. Çin’de çalışmak isteyenler istedikleri sektörler doğrultusunda çeşitli internet sitelerinden iş ilanlarını kontrol eder. Çin’de asgari ücret ya da daha fazla ücretle maaş veren iş ilanlarına şu sitelerden ulaşmak mümkündür.

Exit mobile version