Belçika’da Asgari Ücret Ne Kadar? İş İmkanları Neler?

Belçika’nın asgari ücret miktarı brüt olarak 1625 avroya olarak ödenir. Bu ücretin 410 avroya denk gelen miktarı vergi kesintisine uğrar. Kalan 1215 avro net asgari ücrettir. Belçika’da asgari ücret alan kesim çalışan nüfusun sadece yüzde 0,9’unu oluşturur.

Belçika’da İş İmkanları Nasıldır?

Belçika’nın iş olanakları bilişim teknolojileri, turizm, hizmet sektörü, sanayi, tarım, mühendislik, üretim ve gastronomi gibi alanlarda yaygınlaşır. Bu sektörlerde çalışmak için ülkenin resmi ve özel kurumlarında kullanılan Felemenkçe, Fransızca ve Almanca dillerine hâkim olmak gerekir. İş ilanları genellikle internet üzerinden yayımlanır. Şu sitelerden Belçika’da çalışmak için iş ilanları bulunur.

Belçika’da Çalışma Koşulları Nasıldır?

Belçika’da çalışma şartları işçi dostudur. Çalışma saatleri insani sürelerle sınırlıdır. Mesai yapıldığı zaman ödenen ekstra ücretler maaşa oranla ödenir. Gerektiği zamanlarda çalışan ücretli izne tabi olur. Belçika’da asgari ücret ile çalışanlar ve daha yüksek ödeme alanlar için koşullar şu şekilde sıralanır.

Belçika’da Ödenen Maaş Miktarları Ne Kadardır?

Belçika’nın maaş miktarı meslek grubuna göre değişiklik gösterir. Eğitimli ve kalifiye çalışanlar yüksek öğrenim süreci gördüğünden daha çok kazanır. Bazı mesleklerin aylık gelirleri şu şekilde listelenir.

Belçika’da Hangi Türk Firmaları Faaliyet Gösterir?

Belçika’nın faaliyetteki Türk firmaları iş arayanların sıklıkla başvurduğu şirketlerdir. Bu şirketler çeşitli alanlarda faaliyet gösterir. Belçika’da asgari ücret ya da daha üstü ödeme yapan Türk firmaları şu şekilde listelenir.

Exit mobile version