Dünya

Avusturalya’da Asgari Ücret Ne Kadar? İş İmkanları Neler?

Avusturalya’da asgari ücret ile geçinmek, diğer Avrupa ülkelerine göre çok daha kolaydır. Çünkü Avusturalya’da asgari ücretler, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla çok daha yüksektir ve çalışanların rahatlıkla geçirebilecekleri düzeydedir. Avusturalya’da sadece asgari ücret kazanarak, iyi ve rahat bir yaşam kurmak ve bu ücretle rahatça ay sonunu getirmek mümkündür.

Asgari ücret, en alt seviyeli çalışanlara ödenen ücretlerdir. Avustralya’da çalışanların çoğu asgari ücretin çok üstünde ücretler alırlar. Sadece asgari ücretle çalışanlar ve bu ücretle geçinenler çok azdır. Avusturalya’da, pek çok ülkeye göre çalışanlara yüksek ücretler ödenir.

Avusturalya’da Asgari Ücret Ne Kadar?

Avusturalya’da işçi ve çalışanlara verilen asgari ücret, haftalık olarak hesaplanarak ödenir. Avusturalya’da haftalık asgari ücret 2022 itibarı ile 772 dolar kadardır. Bu tutar aylık olarak hesaplandığında tam zamanlı çalışanlar için aylık asgari ücret 3.000 dolar civarındadır.

Avusturalya’da asgari ücret, tam zamanlı olarak çalışan yani haftanın beş günü 8’er saatten, haftada 40 saat çalışan kişiler için, aylık yaklaşık olarak 3 bin dolardır. Bu tutar brüt asgari ücret tutarıdır. Bu tutar vergi kesintileri ile azalabilir, ek ödeme ve primler, aile ve çocuk yardımı gibi ödeneklerle artabilir.

Avusturalya’da Çalışanların Aylık Ortalama Kazançları Ne Kadardır?

Avusturalya’da farklı sektörlerde çalışan insanların ortalama kazançları, asgari ücretin çok üstündedir. Avustralya’da çalışanların çoğu asgari ücretin çok üstünde ücretler alırlar. Avusturalya’da sadece asgari ücretle geçimini sağlayan çok az bir kesim vardır. Faka göz ardı edilmemesi gereken bir başka husus ise; Avusturalya’daki asgari ücretlerin diğer ülkelere kıyasla çok daha yüksek olmasıdır.

Avusturalya’da farklı meslek kolları ve sektörlerde çalışan insanların ortalama kazançları, yıllık yaklaşık olarak 90.000 dolardan fazladır. Aylık ortalama gelirleri ise, 7 bin 500 dolardan fazladır. Bu verilen tutarlar ülkede çalışanların genel ortalama maaşlarıdır. Pek tabii olarak bu maaşların üstünde ya da altında kazananlar da vardır.

Verilen bilgilere göre Avusturalya’da tam zamanlı olarak çalışan yani haftada 38 ile 40 saat arasında çalışan insanlar yaklaşık olarak 1.700 ile 1.800 dolar arasında değişen ücretler alırlar. Bu hesaba göre çalışan insanların ortalama kazançaları yaklaşık olarak asgari ücretin iki katından fazladır.

Avustralya’da Asgari Ücret ile Rahat Geçinmek Mümkün mü?

Avusturalya’da asgari ücretle geçinenler, ülke ortalamasına göre oldukça azdır. Genelde çalışan insanların aylık kazançları asgari ücretin çok üstündedir. Ayrıca aile ve çocuk sahibi olanlar, devletten buna yönelik ödemeler de alırlar. Ayrıca çalışan hakları çok iyi bir şekilde korunur. Haftalık 38 saatten fazlada, akşam yediden sonra ya da hafta sonu mesaisine kalınırsa mutlaka fazla mesai ücreti ödenecektir.

Avustralya’da hayat pahalılığı pek çok alanda baş gösterir. Avusturalya’da diğer Avrupa ülkelerine göre fazla olan giderlere örnek olarak ulaşım verilebilir. Avusturalya bir ada ülkesi olduğu için, ulaşım hem sıkıntılı hem de pahalıdır. Buna bağlı olarak lojistik imkanlar ve ulaşım biraz pahalıdır.

Avusturalya pahalı bir ülkedir fakat buna karşılık fazla kazanırlar, yani Avusturalya’da çalışan insanların diğer ülkelere kıyasla alım gücü fazladır. Avusturalya’da araba almak, birikim yapmak ve geçinmek zor değildir. Avusturalya’da tam zamanlı olarak çalışan birinin geçim sıkıntısı çekmesi pek mümkün değildir.

Avusturalya’da asgari ücretler de, meslek erbabı ve asgari ücretin üzerinde kazanan insanların kazandıkları ücretler de, diğer ülkelere kıyasla oldukça fazladır. Fakat bu noktada şu husus göz önünde bulundurulmalıdır. Avusturalya’da çalışanların alım gücü fazladır.bu nedenle hayat pahalı olsa da geçinmek zor değildir.