KKTC’de Hükümet İstifa Etti! 3’lü Koalisyon Sona Erdi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde geçtiğimiz dönem kurulan 3’lü koalisyon sona erdi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi’nin istifasını kabul etti.

KKTC’de geçtiğimiz dönemde kurulan üçlü koalisyon hükümetinde, Başbakan Faiz Sucuoğlu ile Maliye Bakanı Sunat Atun’un karşı karşıya gelmesi sonucu bir hükümet krizi yaşanıyordu. Başbakan Faiz Sucuoğlu dün öğle saatlerinde kabinesinde bulunan Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alınması için Cumhurbaşkanın onayını istemiş fakat KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yanıt vermemişti.

Hükümet İstifasını Sundu

Bekleyiş akşam saatlerini bulunca Sucuoğlu, hükümet ortakları Ataoğlu ve Arıklı ile görüşüp hükümetinde istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sundu.

3 Partili Kaolisyon Dönemi Sona Erdi

Saatler 22.00’ı gösterdiğinde UBP’nin Genişletilmiş MYK’sı gerçekleşti. Toplantı sonucu Sucuoğlu’na oy birliği ile destek kararı çıktı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etti. Bu gelişmenin ardından KKTC’de Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti, Yeniden Doğuş Partisi Koalisyon hükümeti dönemi sona erdi.

Exit mobile version