2022 Yılı Slovenya’da Asgari Ücret Ne Kadar? İş Olanakları Nasıl?

2022 Yılı Slovenya asgari ücreti olarak 940,06 Euro’dur. Slovenya ülkesinde para birimi olarak Euro kullanır. 940,06 Euro yaklaşık 15 bin Türk Lirası olarak denk gelir.

Slovenya’da iş olanakları oldukça fazladır. Ülkede işsiz çalışan oranı epey azdır. Slovenya iş imkanları olarak yazılım, elektrik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, giyim ve gıda sektörü gibi alanlar çalışma olarak daha çok tercih edilir. Günümüzde en çok iş ilanları muhasebe, asistan, banka işçisi, tarım işçisi gibi mesleklerdir. Slovenya’da haftalık 40 saat çalışma saati mevcuttur. Ülke içerisinde kişilere saatlik çalışma olanağı tanınır.

Slovenya’dan Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Slovenya çalışma vizesi alabilmek için gerekli şartlar vardır. Kişi çalışma vizesini bağlı bulunduğu bölge içerisinde Slovenya Konsolosluğu üzerinden gerçekleştirebilir. Kişi önce Slovenya’da iş bulmalıdır. İş bulması durumunda şirket kişiye davetiye göndermelidir. Gerekli evrakların hazırlanması durumunda işlem gerçekleştirilir. Çalışma vizesi için gerekli evraklar:

Slovenya’da Çalışan Maaşı Ne Kadar?

Slovenya çalışan ücretleri normal bir iş durumuna göre 1023 Euro’dur. Ülke içerisinde çalışan ücretleri meslek gruplarına göre değişir. Kişinin çalıştığı meslekte sürekliliği ve mesleğine göre maaş durumu ortaya konulur.  En düşük maaş 1.000 Euro, en yüksek maaş 6.000 Euro civarındadır. Saatlik çalışma olanağı tanınması durumunda ücreti ise 11 Euro olarak yer alır.

Slovenya’da Çalışmak İçin İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Slovenya iş başvuruları çoğunlukla internet aracılığıyla gerçekleşir. Slovenya iş imkanları çerçevesinde çeşitli işleri iş ilanı sitelerinde duyurulur. Kurumlar yurt dışı işçi alımlarını iş ilanı internet sitelerine eklerler. Kişilerin iş ilanlarını eklemesi durumunda işçi alımı gerçekleşir. Kişiler ise firmaların kullandığı iş ilanı internet siteleri aracılığı ile başvuru yapabilir. İlana kişi özgeçmişini anlatan bir cv ekler ve mesleki kazanımlarını anlatan yazı ile başvuru yapar. Kurumların iş başvurusu için kullandığı internet siteleri:

Slovenya’da Nasıl İş Kurulumu Gerçekleşir?

Slovenya bünyesinde iş kurma olanağı tanır. Slovenya’da birçok farklı alanda kişi istediği alanı seçerek işini kurabilir. Slovenya şirket kurma ile ilgili birçok ülkeye vizesiz giriş, şirket açma prosedürlerin uzun sürmemesi, kişinin 5 sene ülkede yaşaması durumunda kalıcı oturma iznine sahip olma gibi avantajlar sağlar. Slovenya’da şirket açabilmek için öncelikle oturum iznine sahip olmalıdır. Oturum iznini kişi bağlı bulunduğu bölgenin Slovenya Başkonsolosluğu üzerinden müracaat edebilir. Kişi gerekli evraklar ile müracaat etmelidir. Oturum izni için gerekli belgeler:

Slovenya Gönüllü Çalışma Başvurusu Nasıldır?

Slovenya gönüllük çalışma başvuruları kişilerin ücretsiz bir şekilde gönüllülük esasına dayanan yardım projelerine katılması durumunda gerçekleşen bir durumdur. Gönüllülük projeleri toplumun ihtiyaç durumlarına göre şekil alır. Toplumun ihtiyaçlarına göre projeler düzenlenir. Çok sayıda gönüllü projeler gerçekleştirilmiştir. Slovenya’da çok sayıda başvuru alan gönüllülük projesi Avrupa Dayanışma Projesi’dir.  Slovenya’nın katılımcı olarak kabul etmiş olduğu ülkeler:

Slovenya’da İşçi Hakları Nasıl Durumdadır?

Slovenya’da işçilerin hakları belirli kurallar ile korunmuştur. Slovenya iş imkanları bünyesinde çeşitli işçilerin alınması durumunda alınan işçilerin hakları işçi hakları kuralları ile korunur. Slovenya’da işçi hakları:

Exit mobile version