2022 Yılı Portekiz’de Asgari Ücret Ne Kadar? İş Olanakları Nasıl Konumdadır?

2022 yılı Portekiz asgari ücreti 822.5 Euro’dur. Portekiz ülkesinde Euro para birimini kullanır. 822.5 Euro yaklaşık 13 bin Türk Lirasına denk gelir. Asgari ücret ülkede yıl içerisinde 12 kere ödeme olarak hesaplanmaz. Yıl içinde 14 kere ödeme yapılması olarak hesaplanır.

Portekiz’de iş olanakları oldukça fazladır. Ülke içerisinde işsizlik yoktur. İş alımlarında en çok ilan olarak eklenen yazılımcı, doktor, hemşire, garson, tercüman, müşteri temsilcisi gibi meslekler yer alır. Portekiz iş imkanları içerisinde işçilere tanıdığı haklar ve kolay iş bulma gibi özellikler sunar. İşçi olarak çalışanların hakları ön plandadır. Ülkede çalışma saati günlük olarak 8 saat, haftalık ise 40 saattir. Saatlik olarak çalışma mevcuttur. Saatlik çalışma ücreti 4. 38 Euro’dur. Çalışanların yıllık izni 22 gündür. Haziran ve aralık aylarında çalışanlara bir maaş fazla ödeme gibi jestler vardır.

Portekiz’de Çalışmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Portekiz’de çalışmak için bazı şartlar ülke tarafından belirlenir. Belirlenen bu şartların gerçekleştirilmesi durumunda kişi ülkede çalışma hakkına sahip olur. Bu şartlar:

Portekiz Bünyesinde Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Portekiz’de çalışma izni almak için yapılması gereken bazı durumlar vardır. Öncelikle kişinin çalışma vizesi alması gerekir. Çalışma vizesinin alınması durumunda çalışma iznine başvurulur. Çalışma izni kişinin bağlı bulunduğu bölgede Portekiz Büyükelçiliği üzerinden başvuru yapılır. İşlem yapılması için randevu alınır ardından gerekli evraklar teslim edilir ve işlem gerçekleşmiş olur. Çalışma izni işleminin sonuçlanması 2 ile hafta arasındadır. Çalışma iznine başvurmak için gerekli olan belgeler vardır. Çalışma izni için istenen belgeler:

Portekiz’de İşçi Ücretleri Ne Kadar?

Portekiz çalışanların ücretleri meslek gruplarına göre değişkenlik gösterir. Portekiz iş imkanları ile kişilere iş olanakları sunar. Sağlanan iş olanakları doğrultusunda çalışanlara belirli ücret verilir.  Ülke içerisinde ortalama en düşük maaş 1.000 Euro ile başlar. En yüksek maaş ise 4.000 Euro başlar. Portekiz iş imkanları içerisinde belirlemiş olduğu çalışan ücretleri çalışan kişinin sürekliliği ve çalışma alanına göre farklar vardır.

Portekiz’de Çalışmak İçin İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Portekiz’de iş başvurusu çoğunlukla internet üzerinden gerçekleştirilir. Online iş ilanlarında açık uçlu sorulara yer verirler. Aynı zamanda kişilerin cv uzunluğu 3 sayfa olmalıdır. Portekiz’de faaliyet gösteren kurumlar internet sitelerine iş ilanlarını ekleyerek yurt dışı iş alımlarını gerçekleştirir. Kişiler bu iş ilanlarına kurumların kullandığı internet iş ilanları sitelerinden ulaşabilir. Portekiz’de iş ilanlarının eklendiği siteler:

Portekiz Bünyesinde Şirket Nasıl Kurulur?

Portekiz bünyesinde iş kurma olanağı sağlar. Portekiz içerisinde kişi her türlü iş kurabilir. Her alan iş kurabilme imkanı tanınır. Kişinin öncelikle iş kurabilmesi için oturma izni almalıdır. Vergi ve sosyal güvenlik numarası oluşturmalıdır. Kişi iş kurabilmesi için iş fikrini oluşturması gerekir. İş yerinin ismi ve adresi oluşturulmalıdır. İki şekilde şirket kurabilme imkanı vardır. Online bir şekilde 360 Euro ile kurulabilir. İkinci yöntem ise Polonya Hükümeti aracılığı ile 360 Euro ücret ile kurulum yapılır. Oturum izni için gerekli evraklar:

Portekiz’de İşçi Hakları Nasıl Konumdadır?

Portekiz bünyesinde işçi haklarına yönelik kurallar mevcuttur. Portekiz iş imkanları doğrultusunda kişilerin çalışmasıyla birlikte işçi haklarına yönelik kurallar oluşturur. Belirlenen bu kurallar ile ülkesinde çalışan kişilerin haklarını korumaya çalışır. Oluşturulan bu kurallar:

Exit mobile version