Editörün SeçtikleriEkonomiGündemİş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKamu PersonelleriPersonel Alımı

Nisan ayı kamu özel dev personel alımı başladı! En az ilkokul mezunu 99 bin 450 personel alınıyor: Hastane personel, güvenlik, garson vb…

Yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle iş ilanları ülkemizde oldukça dikkat çekiyor. Bundan kaynaklı olarak devlet kurumlarında iş bulmak isteyen vatandaşlar kurumların internet sitelerini takip ediyor. Bunun yanı sıra yine devlet kurumu olan İŞKUR üzerinden özel sektör iş ilanları da yayımlanıyor. Nisan ayı dev personel alım ilanları da yayımlandı. Bu ilanlar kapsamında Türkiye genelinde 99 bin 450 personel alımı yapıldığı belirtildi. İlanlara göre en az ilkokul mezunu adayların başvuru yapabildiği aktarıldı. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün resmi web adresinde yayımlanan ilanlar doğrultusunda başvuru ayrıntıları ve genel şartlar da paylaşıldı..

99 BİN 450 PERSONEL ALINIYOR

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü üzerinden çok önemli ilanlar yayımlanırken bu ilanlar kapsamında farklı kadrolarda personel alımları yapılıyor. İŞKUR’un kurumsal internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlar ile KPSS’li ve KPSS’siz personel alımı yapıldığı aktarılırken toplam 99 bin 450 personel alımı yapılacağı aktarıldı.

ÖZEL ŞARTLARA DA HAİZ OLUNMALI

İŞKUR açık iş ilanlarını güncelledi. Yapılan açıklamada bekçiden, hastane personeline, beden işçisinden sekretere kadar aklınıza gelebilecek pek çok meslek için personel alımı yapıldığı bildirildi. İŞKUR üzerinden duyurulan ilanlar kapsamında genel şartlar da paylaşıldı. Ayrıca adayların ilanlara göre belirlenmiş olan özel şartlara da haiz olmaları gerektiği aktarıldı.

GENEL ŞARTLAR

2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.

18 yaşını tamamlamış olmak.

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.

En az ilköğretim mezunu olmak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alıyor olmamak.

Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

İlanlar için TIKLAYIN.