Silah Sevkiyatı Yapan Kargo Uçağı Düşürüldü!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yaptığı açıklamada “Ukrayna’ya silah sevkiyatı yapan kargo uçağı düşürüldü” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgalin 53. gününde sıcak temaslar sürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sözcü Konaşenkov yaptığı açıklamada Ukrayna’ya ait silah taşıyan kargo uçağının düşürüldüğünü duyurdu.

Ukrayna’ya Ait Kargo Uçağı Düşürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Ukrayna’ya silah sevkiyatı yapan kargo uçağı düşürüldü” dedi. Ukrayna hedeflerinin füzeler ile vurulduğunu aktaran Konaşenkov, “Füze birlikleri, 274 mevziye ve düşman birliklerinin yoğunlaştığı bölgelere, 24 kontrol noktasına ve Ukraynalı birliklerin iki yakıt deposuna da dahil olmak üzere 317 askeri bölgeye saldırdı. Rusya’nın Odessa bölgesine hava savunma sistemleriyle Batı ülkeleri tarafından Ukrayna’ya teslim edilen büyük ölçekli bir silah nakliyesi gerçekleştiren bir Ukraynalı askeri kargo uçağı havada vuruldu. Ayrıca 2 Ukrayna’ya ait insansız hava aracı, Lozovaya ve Merry’in yerleşim yerlerinin üzerinde vuruldu. Mariupol’un tüm kent alanları, Nazi Azov militanlarından, yabancı paralı askerlerden ve Ukraynalı birliklerden tamamen arındırılmıştır. Hayatlarını kurtarmak için tek şansları gönüllü olarak silahlarını bırakıp teslim olmaktır” dedi.

Exit mobile version