Aday Öğretmenlerin Yetiştirme Süreci Hakkında Resmi Yazı

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan resmi şöyle;



Bilindiği üzere Şubat 2016 da ataması yapılan aday öğretmenler ilgi ( a ) Yönerge doğrultusunda hazırlanan Aday Öğretmen Yetiştirme programı çerçevesinde 1 Mart 2016 tarihinde eğitimlerine başlamışlardır. 



Genel Müdürlüğümüze çeşitli yollarla gelen sorulardan bazı illerde okul idaresi veya il / ilçe koordinatörleri tarafından aday öğretmenlerin haftalık programlarında değişiklik yapıldığı ve bu değişiklik sonucunda bazı öğretmenlere boş gün verildiği bilgisi edinilmiştir.



Aday öğretmenlerin haftalık programlarında değişiklik yapılarak sınıf içi okul içi ve okul dışı faaliyet günlerinin yerlerinin değiştirilmesi mümkündür. Ancak idarenin faaliyet gün veya saatlerini azaltma yetkisi bulunmamaktadır. Aday Öğretmen Yetiştirme Programına göre bir aday öğretmenin günlük çalışma saati günde 6 saat olmak üzere haftada 30 saattir. Aksi takdirde ilgi ( a ) Yönergenin 5. maddesi 5. fıkrasına göre söz konusu aday öğretmenler telafi eğitimine tabi tutulacaklardır. Telafi eğitimi ise aday öğretmenin günlük okulda bulunması gereken6 saat süre dışında kalan saatlerde ve hafta sonu yapılan yetiştirme ve destekleme kursları, halk eğitim kursları vb. kurs ve eğitim faaliyetlerine katılımı sağlanarak yapılacaktır. 



Kamupersoneli.net / Ankara 

Exit mobile version