Sürpriz yumurtadan bulaşan hastalık panik yarattı! Bu belirtilere çok dikkat edin!

İngiltere’de ortaya çıkan Salmonella virüsünün sürpriz yumurtalarla bulaştığı ve 60’tan fazla çocuğun hastanelik olmasına neden olduğu belirtildi. Bunun üzerine marka, sürpriz yumurta çikolatalarını toplatma kararı alırken, internet üzerinde Salmonella virüs belirtileri neler? Salmonella hastalığı nedir? Araştırması yapıldı.. İşte detaylar..

Tehlike yaratan salgın, tüm Avrupa’da panik havasının ortaya çıkmasına neden oldu. Gıda Standartları ajansı (FSA) yaptığı açıklamasında bazı yumurta partilerinin geri çağırıldığını duyurdu.

Koronavirüs salgını tüm dünyada devam ederken, ortaya çıkan salmonella virüsü aileleri daha da tedirgin etti. Salgınların en önemli bulaş kaynakları arasında gıdalar gösteriliyor.

SALMONELLA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Salmonella virüsü belirtileri günün en çok araştırılan konuları arasında yerini aldı. Bakteri vücuda girdikten sonra yaklaşık 12-72 saat içerisinde kendisini göstermeye başlıyor. En temel belirtileri arasında ishal, ateş, bulantı, kusma ve karın krampları olarak ifade ediliyor.

Hastalık 4-7 gün arasında devam ederken çoğu hasta tedavisiz bir şekilde iyileşebiliyor. Ancak bazı kişiler hastaneye yatmadan düzelemiyor. Hastalık özellikle bebek ve yaşlı gibi bağışık sistemi düşük olan kişilerde ağır seyrediyor.

SALMONELLA NEREDEN VE NASIL BULAŞIR?

Salmonella bakterisinin bulaş alanları şu şekilde:

Hasta kümes hayvanlarıyla temas

İçme sularının temizlenmemesi ve klorlanmaması

Pastörize edilmemiş süt, meyve suyu, peynir

Çiğ sebze ve meyve

Yılan, kaplumbağa, kertenkele, civciv, kuş ve kurbağa gibi hayvanlarla temas sonrasında ellerin yıkanmaması

İnsandan insana

Kaynağı bilinmeyen suların içilmesi

İyi pişmemiş et, süt, yumurta, süt ve süt ürünleri

 

 

Exit mobile version