Rus Askerlere Göz Açtırmıyor! Ukraynalı Kadın Sniper “Kömür” İlk Kez Görüntülendi!

Ukrayna savaş öncesinde halka verdiği silah eğitimlerinin karşılığını almaya başladı. Halk arasında “Kömür” olarak bilinen Ukraynalı kadım keskin nişancı ülkede herkes tarafından konuşuluyor.

24 Şubat’ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı dünyanın bir numaralı gündemi haline geldi. Savaşta 41’inci güne girilirken Rusya’nın ilerleyişine Ukraynalı direnişçiler engel olma planlarını sürdürüyor. Savaş öncesinde halka silah ve keskin nişancı tüfeği kullanımı eğitimi veren Ukrayna, bu eğitimin karşılığını alıyor.

Ukraynalı Keskin Nişancı İlk Defa Görüntülendi

Halk arasında “Kömür” olarak bilinen Ukraynalı keskin nişancı ülkede herkes tarafından konuşuluyor. Rus ordusuna ağır kayıplar verdiği belirtilen Ukraynalı keskin nişancı ilk defa görüntülendi.

Ulusal Kahraman İlan Edildi

“Kömür” kod adı ile tanınan kadın keskin nişancı ulusal kahraman ilan edildi. Gerçek adı henüz açıklanmayan gizemli keskin nişancı, Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından dünyaya tanıtıldı.

Tek Başına Yüzlerce Rus Askerini Etkisiz Hale Getirdi

Savaşın en sıcak bölgelerinde görev aldığı belirtilen ‘Kömür’ ile ilgili bilinen tek şey 2017 yılında Ukrayna deniz kuvvetlerine katıldığı ve o tarihten itibaren ülkenin doğusundaki Donetsk ve Luhansk’ta Rus yanlısı ayrılıkçılarla savaştığı bilgisi. Düşmanın meskun mahalde oldukça zor zamanlar geçirmesine “Kömür”ün tek başına yüzlerce Rus askerini etkisiz hale getirdiği belirtiliyor.

‘Ölüm Leydisi’ne Benzetiliyor

Kadın keskin nişancı İkinci Dünya Savaşı’nda 309 Nazi’yi öldürdükten sonra ‘Ölüm Leydisi’ lakabını alan Ukraynalı efsanevi keskin nişancı Lyudmila Pavlichenko’ya benzetiliyor.

Pavlichenko, bugüne kadarki en başarılı kadın keskin nişancı olarak kabul ediliyor.

Rus Askerlerinin Adeta Kabusu Oldu

Ukraynalı keskin nişancı Kömür’ün Rus askerleri arasında oldukça kötü bir şöhreti bulunuyor. Nazilerin korkulu rüyası Pavlichenko ile özdeşleştirilen “Kömür” Rus askerlerinin adeta kabusu oldu.

Exit mobile version