Ekonomi

Hostes Maaşları Ne Kadar? 2022 Güncel

2022 yılı hostes maaşları, çalışılan firmaya göre, hostesin meslekte geçirdiği. Hizmet yılına yani kıdemine ve yaptığı göreve göre değişim gösterir. Hostes olabilmek için bazı eğitimlerden geçmek, hosteslik sınavlarında başarılı olmak ve hosteslik için istenen kriterlere uygun olmak gerekir.

Piyasadaki ortalama hostes maaşları, 7.000 TL ile 8.000 TL arasında değişir. En iyi hostes maaşlarını Türk Hava Yolları çalışanlarına sağlar. Meslekte geçirdikleri yıl sayısı arttıkça hosteslerin aldıkları ücretler de artar.

Türk Hava Yollarında Çalışan Hostes Maaşları Ne Kadardır?

2022 yılı THY hostes maaşları, kıdemlerine göre farklılık gösterir. Türk Hava Yolları, çalışanlarına piyasadaki en iyi maaşları verir. Türk Hava Yolları’nda çalışan ortalama hostes  maaşları, 8.000 TL ile 10.000 TL arasındadır.

Türk Hava Yolları’nda çalışan hostesler tecrübe kazandıkça daha fazla kazanmaya başlarlar. Türk Hava Yolları, 5 yıllık ile 10 yıllık çalışanlarına ortalama olarak 10.000 TL ile 20.000 TL arası ücretler öder. Verdiği maaşlar yanında Türk Hava Yolları çalışanlarına ek ödemeler ve ikramiyeler de verir.

Pegasus Hava Yollarında Çalışan Hostes Maaşları Ne Kadardır?

2022 yılı Pegasus hostes maaşları, kıdemlerine göre değişim gösterir. Sektörde, diğer firmalara göre verdiği maaşlar bir miktar alt seviyede kalır. Fakat gemle anlamda hosteslerine iyi maaşlar öder. Mesleğe yeni başlayan deneyimsiz ya da az deneyimli hosteslerine 7.000 TL ile 8.000 TL arası maaşlar öder.

Pegasus yava yollarında çalışan hostesler, kıdemleri arttıkça daha fazla maaş alırlar. Pegasus yava yollarında çalışan hostesler, yaklaşık olarak 9.000 TL ile 17.000 TL arası maaşlar öder.

Sunexpres Hava Yollarında Çalışan Hostes Maaşları Ne Kadardır?

2022 yılı Sunexpres hostes maaşları, kıdemlerine göre farklı ücretler alırlar. Sektöre göre hosteslerine bir miktar az maaşlar veriyor olsa da güvenilir ve tercih edilen bir firmadır. Sunexpres hava yollarında çalışan, mesleğe yeni başlayan hostesler mesleğe 7.000 TL maaşlarla başlarlar. Kıdemleri arttıkça hosteslerin aldıkları maaşlar da artar. Sunexpres hava yollarında çalışan, kıdem sahibi kabin hostesleri yaklaşık olarak 8.000 TL ile 15.000 TL arası maaş alırlar.

Hostes Olabilme Şartları Nelerdir?

Hostes olmak isteyenlerin taşıması gereken şartlar vardır. Bu şartları taşımayanlar hostes olamazlar.

Kabin memuru; hava yollarında çalışan hostes ve hoşlara genel olarak verilen isimdir. Kabin memuru olabilmek için başvuru yapanların bazı şartları taşıyor olmaları gerekir. Kabin memuru olmak için aranan şartlara şu şekilde sıralanabilir:

  • Üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık lisans veya önlisans bölümlerinden birinden mezun olmak gerekir.
  • Hostes olmak isteyen kişilerin, yabancı dil bilmesi gerekir. Özellikle İngilizce dilini iyi derecede konuşabiliyor olmak gerekir.

Kabin memuru olmak isteyenlerin ayrıca belirtilen fiziksel özellikleri de taşıyor olmaları gerekir. Kabin memuru olmak isteyenlerin taşıması gereken fiziksel özellikler şunlardır:

  • Kadınlar için boyları 1,60 cm ile 1,80 cm arası olmalıdır.
  • Erkekler için boyları 1,70 cm ile 1,90 cm arası olmalıdır.

Kabin Amirleri Maaşları Ne Kadar?

2022 yılı kabin amiri maaşları, çalıştıkları firmaya göre farklılık gösterir. Kabin amirler, kabinde görevli her çalışandan hostes ve hoşlardan sorumlu olan kişilerdir. Buna paralel olarak, hostes maaşları, kabin amirlerinin aldığı maaşın bir miktar altındadır.

Türk Hava Yolları’nda çalışan kabin amirleri, mesleğe başladıkları ilk yıl yaklaşık olarak, 12.000 TL ile 17.000 TL arasında maaşlar alırlar. Diğer firmalarda çalışan kabin amirleri, THY kabin amirlerinden daha düşük ücret almakla birlikte, görev aldıkları firmalarda çalışan hosteslerden daha yüksek ücretler alırlar.