DünyaEkonomi

Rusya-Ukrayna Savaşı O Ülkeyi Vurdu! Domatesin Kilosu 546 Liraya Fırladı

Rusya – Ukrayna arasında çıkan savaş İsveç’te gıda fiyatlarını vurdu. Stockholm’de birinci sınıf domatesin kilosu 349 krona (546 lira) yükseldi.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlaması, AB’nin Rusya’ya yaptırımları ve artan akaryakıt ve enerji fiyatlarıyla Avrupa ülkeleri enflasyonda tarihi rakamları gördü.

Domatesin Fiyatı 546 Liraya Yükseldi

İsveç’te koronavirüs döneminde başlayan gıda fiyatlarındaki değişiklikler Ukrayna Rusya savaşı sonrası daha çok hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Başkent Stockholm’de birinci sınıf domatesin kilosu 349 kron (546 lira) ikinci sınıf domatesin kilosu 89 kron (139 lira) buldu.

Ekonomi Bakanı Eckerda: Daha Önce Böyle Bir Artış Hiç Yaşanmadı

İsveç Gıda Federasyon Ekonomi Başkanı Carl Eckerda Ukrayna Rusya savaşı  başlamadan önce başlayan artan gıda fiyatlarına ilişkin “Dünya tarihinde gıda maddelerinde böyle bir artış daha önce hiç yaşanmadı. Özellikle enerji ve petrol fiyatlarının yüksekliği ham madde ve lojistik fiyatlarında artışı tetikliyor. Bu da gıda malzemelerini direkt etkiliyor. Bu durum aynı zamanda insanların cüzdanından daha fazla para çıkması demek” ifadelerini kullanmıştı.