Son dakika Türkiye geneli ekmek fiyatlarına büyük zam geliyor! İşte büyük ekmek zammının tarihi

Buğday fiyatlarına gelen zamların ardından zammın ekmek fiyatlarına da zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Buğdaya gelen yüzde 21-22 zam oranından sonra ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama yapıldı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Balcı açıklamalarında ekmek fiyatlarına yapılacak zamma ilişkin tarih verdi.

EKMEK FİYATLARINA BÜYÜK ZAM

Geçtiğimiz günlerde buğday fiyatlarına yüzde 21-22 oranında zam yapıldığı belirtildi ve söz konusu zammın ekmek fiyatlarını artırabileceği aktarılırken bu zamdan sonra ekmeğe zam gelip gelmeyeceği paylaşıldı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı bu konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

EN SON ŞUBAT AYINDA ZAM YAPILMIŞTI

Konu hakkında NTV’nin aktardıklarına göre Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, fiyatın Ramazan ayı içerisinde değişmesini beklemediklerini, zammın bayramdan sonra yansıtılabileceğini paylaştı. Bununla beraber en son Şubat ayında ekmek fiyatlarına zam yapılmıştı.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 10 Şubat’ta yapılan meclis toplantısında ekmeğe yüzde 31,4 zam kararı çıkmış; öncesinde ekmek fiyatlarını 3-3,5 liradan satan fırınlar olsa da, 210 gram ekmeğin fiyatı resmi olarak 3 liraya yükselmişti.

Exit mobile version