EkonomiDünya

Zamlar karşısında ülke harekete geçti! Kişi başı tek seferlik akaryakıt desteği verilecek!

Son dönemlerde meydana gelen savaş brent petrol fiyatlarını yukarıya doğru artırınca sadece Türkiye’de değil, pek çok ülkede akaryakıt fiyatları rekor seviyelere doru yol almaya başladı. Bunun üzerine Almanya harekete geçerek, vatandaşları için çeşitli önlemler aldı. Buna göre akaryakıt fiyatlarında indirime gidilirken, vatandaşların rahatlatılması için vergi mükellefi çalışanlara kişi başı 300 euro destek verilecek.

Hanelerde artan enerji maliyetlerinden kaynakları yükünü hafifletmek üzere Almanya harekete geçti ve 15 milyar euro değerindeki önlem paketini uygulamaya başladı.

Açıklama Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner tarafından yapıldı. Lindner yaptığı açıklamasında üç ay boyunca benzin ve dizel yakıtların vergisinde indirime gidileceğini söyledi. Buna göre benzinde 30 cent, dizelde ise 14 cent indirim yapılacak.

ÖZEL BİLET UYGULAMASI

Önlemlerin devamında ise kısa mesafe yolcuların taşınması için  özel bilet uygulamasının uygulanacağı aktarıldı.

Bu biletin aylık ücreti 9 euro olacak ve uygulama 90 gün boyunca devam edecek. Almanya hükümeti tek seferlik 300 euro destek ödemesi verecek. Yapılacak olan ödeme çalışanlara maaşları ile birlikte verilecek.