Dünya

Sınırda Gergin Anlar! İki Ülke Arasında Sıcak Çatışmalar Başladı!

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesini işgal eden ayrılıkçı Ermeni güçleri ve Azerbaycan ordusu arasında, Hocalı bölgesinde çatışma yaşandı. Ermeni askeri öldü, 7 tanesi yaralandı.

Ermeni kaynaklarının, Azerbaycan’ın “zor kullanarak” Hocalı’da bulunan Farruh köyüne girdiğini iddialarına Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yalanlama geldi . Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Ermeni kaynakları, durumu abartıyor. Panik yapmaya sebebiyet verecek bir şey yoktur. Durum kontrol altında. Azerbaycan topraklarında geçici olarak bulunan Rus Barış Gücü’nün olduğu yerlerde durumun ciddileştiği iddiası gerçeği yansıtmıyor” ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan Komutanı: Ermeni Birlikler Çekilmeli

Bölgedeki Azerbaycan komutanı, Rus Barış Gücü komutanına 2020’de Azerbaycan ve Ermenistan arasında yapılan ve Rusya’nın da imzasının bulunduğu ateşkes antlaşmasını hatırlatarak “Mevzilerimiz ateşe tutuldu. Köylüler silahlandırıldı. Başkan Putin, Başkanımız Aliyev ve Başkanları Paşinyan arasında antlaşma imzalandı. Antlaşmada, yasa dışı güçlerin buradan çıkarılacağı yazıyor” dedi.

Ermeni Ayrılıkçılar’dan Silahlanma Çağrısı

Karabağ’daki sözde Ermeni ayrılıkçılar, Hocalı bölgesine asker gönderme kararı aldıklarını ve köylerdeki Ermeni vatandaşlara otomatik tüfekler dağıtıldığını açıkladı.