Sıcak savaş gelişmesi duyuruldu: Bir ülke daha Rusya cephesinden savaşa katılıyor!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş neredeyse bir ayını geride bırakmaya hazırlanırken son dakika gelişmesi yaşandı. ABD ve NATO’dan bazı yetkililer bir ülkenin daha savaşa Rusya cephesinden gireceğine dair iddialarda bulundu.

Gelen son habere göre Belarus’un Rusya Ukrayna savaşına dahil olabileceği ancak son kararın Moskova tarafından verileceği ifade edildi.

SAVAŞ DAHA DA BÜYÜYEBİLİR

Savaş 28. Gününü geri bırakırken, tüm dünya neredeyse Ukrayna’nın yanında. Rusya Devlet Başkanı Putin’in kötü giden süreci lehine çevirmek için büyük bir hamle yapacağı düşünülüyor. ABD ve NATO yetkilileri ise Putin’in en büyük destekçisi Belarus’un savaşa dahil olmasından endişe ediyor. Bu durumda savaş daha da büyüyebilir.

PUTİN’İN DESTEĞE İHTİYACI VAR

NATO’dan bir yetkili yaptığı açıklamasında Belarus’un savaşa girme olasılığının her geçen gün arttığını belirterek, “Putin’in desteğe ihtiyacı var. Belarus yardıma koşabilir” dedi. Yetkili açıklamasının devamında Ukrayna’ya saldırmayı haklı gösterebilmek için de ortam hazırladığını söyledi.

ÖNÜMÜZDEKİ BİRKAÇ GÜNE

Belarus’taki bir kaynak ise, binlerce kuvvetin Ukrayna’ya konuşlandırmaya hazır olduğunu ve birkaç gün içerisinde Ukrayna’ya girebileceğini söyledi.

Exit mobile version