Dünya

Son dakika acil koduyla duyuruldu! Yüzlerce sivilin saklandığı tiyatro salonu bombalandı!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, savaşa ilişkin son dakika açıklaması geldi. Ukrayna’nın Mariupol kentinden acı haber duyuruldu. Acil olarak aktarılan bilgiye göre Rusya’ya ait savaş uçakları kentte saklanan yüzlerce sivilin olduğu tiyatro binasını bombaladı. Detaylar haberimizde..

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, çatışmalar, bombalamalar ve kötü haberler gelmeye devam ediyor. İki tarafta kayıp vermeye devam e derken, savaşta şu ana kadar yüzlerce çocuk, sivil, genç ve yaşlı hayatını kaybetti.

TİYATRO BİNASI BOMBALANDI

Savaş kötü tarafını bu kadar Ukrayna’nın Mariupol şehrinde gösterdi. Mariupol Belediye Meclisi Rus uçaklarının şehirde çok sayıda kişinin saklandığı tiyatro binasını bombaladıklarını duyurdu.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, “Hastanede aralarında sağlık personelinin de bulunduğu yaklaşık 400 sivil rehin tutuluyor” bilgisini paylaştı.

2 BİN 500’DEN FAZLA SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Rus ordusunun kent geneline yapmış olduğu saldırılarda 2 bin 500’den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Dün yetkililer 20 bin kişinin tahliye edildiğini ve tahliye edilenlerin bir kısmının ise Zaporijya bölgesine gittiğini söylemişti.