İsviçre İş İmkanları Nelerdir? İsviçre’de Meslek Maaşları Ne Kadar?

İsviçre iş imkanları konusunda gelişmiş ülkeler arasında yer alarak çalışmak isteyenler için tercih listelerinin başında yer almaktadır. Gelişmiş birçok ülke olmasına rağmen İsviçrenin bu listenin başında yer almasının nedeni ülkeler arasında yüksek ücretlerle  çalışma imkanı sunması ve refah seviyesinin oldukça yüksek olması yaşam alanlarını da daha kaliteli hale getirmektedir.

Sadece belli kurumlarda çalışmak isteyenler için değil iş yeri kurma hayali olanlar içinde İsviçre çok iyi bir seçim olmaktadır. İş yeri açmak isteyenler için çok fazla prosedür olması işleri bazen zorlaştırsa da gerekli şartlar yerine getirildiğinde tüm işlemleri hızlıca halledebilirsiniz.

İsviçre iş imkanları kapsamında en çok talep edilen sektörleri şunlardır:

Özellikle yaşlı nüfusun genç nüfustan yoğun olduğu ülkede yaşlılara yönelik iş imkanlarında daha çok imkan olduğunu unutmamak gerekir.

İşviçre Çalışma izni Nasıl Alınır?

İsviçre çalışma izni alma süreçlerinde kişileri her açıdan inceleme durumundan sonra onay vermektedir. Eğer bir firma aracılığıyla çalışmaya gitmeyecek ve şahsen bir başvuru yapılacaksa çalışma izninden önce oturum iznine sahip olmanız gerekir. Oturum iznini aldıktan sonra çalışma iznine hak kazanmış olacak ve dileğiniz işte çalışabileceksiniz. Oturum izni alabilmeniz için en az 10 yıl boyunca ikamet etmeniz gerekir.

Eğer çalıştığınız kurum aracılığıyla gönderilecekseniz burada başvuru süreçlerini firmanızın yönetmesi gerekir.

İşviçre’de Meslek Maaşları Ne Kadar?

İşviçre’de meslek maaşları ücreti çalıştığınız iş sahasına göre değişmektedir. Her açıdan ekonomik olarak gelişmiş bir ülke olan İsviçre maaşlar konusunda da oldukça bonkör davranmaktadır. Vasıfsız olarak çalışan işçilerin minimum maaşları 3.500 Euro’dan başlayıp diğer meslek gruplarından bu rakam 10.000 Euro’ya kadar çıkmaktadır. Maaş ve çalışma koşulları bakımından, yaşayanlar için çok rahat yaşam fırsatı sunan bu maaşlar yaşayan tüm halk tarafından beğenilmektedir.

Ülke, genel anlamıyla yaşlılar açısından büyük önem arz eden meslek gruplarında ilerlemeye önem verdiği kadar genç iş gücü olarak birçok meslekte de çalışmanıza olanak  sağlayacak iş alanları mevcuttur.

İşviçre Çalışma Saatleri Nasıldır?

İsviçre çalışma saatleri bakımından birçok Avrupa ülkesinin sağladığı avantajları sağlamaktadır. Haftalık 42 saat olarak yasal olarak belirlenmiş çalışma saatleri mevcuttur. Ancak bazı kurumlar da iş sahasına göre bu süreç maksimum 50 saate kadar çıkmaktadır. İşe başlangıcınızdan itibaren hem iş veren hem de çalışan için 7 gün deneme süresi vardır. Yani işe girdiğinizde iş verenin tutumunu beğenmiyorsanız bu süreç içerisinde işi bırakma hakkına sahip oluyorsunuz. Aynı durum iş veren içinde geçerlidir. Bu nedenle İsviçre iş imkanları konusunda birçok seçenek sunarken aynı zamanda çalışma düzenleri ile sosyal hayatınızda aktif olmanızı sağlayacak standartlara da mevcuttur.

İsviçre’de Türkler Hangi Mesleklerde Çalışmaktadır?

İsviçre’de Türklerin çalıştığı meslek grupları çok fazladır. Son yapılan açıklamaya göre yaklaşık 70 bin civarı Türk İsviçre’de yaşamakta ve çeşitli işlerde çalışmaktadır. İnşaat, garson, şoför, gıda, emlak ve bakım hizmetleri konusunda işçi statüsünde çalışanlar dışında eğitim alanında yüksek lisans yapıp mesleklerinde ilerlemek isteyen avukatlık ve mühendislik bölümlerini okuyanlar da tercihlerini İsviçre’den yana kullanmaktadır. Özellikle mühendislik alanında gelişmiş ülkeler arasında yer alan ülke elektrik-elektronik, makine ve çevre mühendisleri tarafından tercih edilmektedir.

İsviçre Asgari Ücret Ne Kadar?

İsviçre asgari ücreti 2022 sürecinde yeni gelen zamlarla birlikte kendi para birimde 4600 İsviçre frangı olarak düzenleme yapılmıştır. Türk lirası olarak aylık 67.000 TL olarak karşılık bulduğunu söyleyebiliriz. Yüksek ücretleri ile İsviçre iş imkanları konusunda diğer ülkelerden bu sebeple daha çok rağbet görmektedir.

Exit mobile version