Dünya

İngiltere İş İmkanları Nelerdir?

İngiltere’de çalışma olanakları diğer ülkelere göre çok daha fazladır. Bununla birlikte İngiltere işçi alımı konusunda oldukça seçicidir. Göçmen statüsünde İngiltere’ye gitmek isteyenlerin fazla olmasının nedenleri arasında ülke ekonomisinin dengeli olması ve asgari ücretle rahat geçinilebilmesi sayılabilir. Ayrıca İngiltere’de iş imkanları oldukça fazla çeşitlilik gösterir.

İngiltere, Amerika Birleşik Devletlerinden sonra en çok göçmen işçi çalıştıran ülkedir. İngiltere’de 500 binden fazla Türk çalışan vardır. İngiltere kalifiye işçi alımını çoğu zaman Türkiye’den yapıyor. Türkiye’de faaliyet gösteren firmalar, İngiltere’de gerçekleştirecekleri projeler için, genelde Türkiye’den işçi alımı yaparlar.

İngiltere’de Meslek Maaşları Ne Kadar?

İngiltere’de mesleklere göre ücretler değişiklik gösterir. İngiltere’de işçi olarak çalışmak için birçok yol vardır. Ayrıca mühendis, doktor, hemşire diş hekimi, psikolog gibi uzmanlık gerektiren meslek grupları için de birçok iş imkanı vardır.

İngiltere’de İşçi Maaşları Ne Kadar?

İngiltere’de işçi olarak çalışmak isteyenler, Türkiye’de faaliyet gösteren firmaların yurt dışı işlerinde çalışmak için başvuru yapabilirler. İngiltere’de iş imkanları, işçi olarak çalışmak isteyenler için oldukça fazla ve çeşitlidir. Birçok farklı iş kolunda işçi statüsündeki çalışanlara ihtiyaç vardır.

İngiltere’de işçi olarak çalışanların ücretleri saatlik olarak hesaplanır. 15-25 yaş işçiler için saatlik ücretleri 4.35-8.21 Euro arasında değişmektedir. İngiltere’de işçiler, günde 8 saat, hafta 40 saat çalışırlar. İngiltere’deki işçi maaşları ile Türkiye’deki işçi maaşları arasında çok fazla fark yoktur.

İngiltere’de Mühendis Maaşları Ne Kadar?

İngiltere’de mühendis olarak çalışmak için birçok seçenek vardır. Mühendisler, özellikle yurt dışından istihdam edilen çalışanlar içerisinde en yüksek ücretleri kazanan iş gücüdür. Mühendislerin maaşları 27 bin Euro ile 110 bin Euro arasında değişim gösterir. Farklı mühendislik alanları için farklı ücretler ödenir.

İngiltere’de Doktor Maaşları Ne Kadar?

İngiltere’de doktor olarak çalışanların maaşları kıdemlerine göre değişiklik gösterir. İngiltere’deki doktor maaşları birçok ülkeye göre daha yüksektir. Başlangıç maaşları 27 bin Euro iken hizmette tamamladıkları her yıl maaşları artış gösterir. İkinci yılda 32 bin Euro olurken uzmanlık aldıktan sonra kıdemlerinin artması ile birlikte 88 bin Euro civarına kadar çıkar.

İngiltere’de Hemşire Maaşları Ne Kadar?

İngiltere’de hemşire maaşları yıllık 24 bin Euro ile başlar. Çalışanın kıdemi ve uzmanlık seviyesi arttıkça maaşı da artış gösterir. Üst seviye hemşire maaşları, yıllık 37 bin Euro ile 72 bin Euro arasında değişim gösterir. Ayrıca Londra’daki hemşire maaşları, İngiltere’nin diğer şehirlerine göre %5-6 daha yüksektir. Hemşire maaşları, çalışılan kuruluşun konumuna, şehre, çalıştığı yıllara göre artan kıdemine, çalışanın eğitim ve uzmanlık seviyesine göre değişiklik gösterir.

İngiltere’de Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

İngiltere’de öğretmen olarak çalışanların maaşları, diğer meslek gruplarındaki gibi kıdeme ve uzmanlık seviyesine göre değişir. İngiltere’de mesleğe yeni başlayan (pratisyen / niteliksiz) öğretmen maaşları 17 bin Euro ile 27 bin Euro arasında değişiklik gösterir. Kıdem arttıkça ödenen ücret artar. Üst seviye öğretmenler 36 bin Euro ile 40 bin Euro arasında kazanırken, baş öğretmen maaşları 45 bin Euro ve 111 bin Euro arasında değişiklik gösterir.

İngiltere’de öğretmen maaşları ayrıca okulun bulunduğu yere ve Özel Eğitim ihtiyaçları olup olmamasına göre de değişir. Yıllık ortalama öğretmen maaşı 24 bin Euro civarındadır.

İngiltere’de En Çok İstihdam Edilen Meslekler Nelerdir?

İngiltere’de en çok ihtiyaç duyulan meslekler sağlık ve teknoloji sektöründedir. Özellikle pandeminin yaşanmasıyla sağlık çalışanlarına duyulan ihtiyaç oldukça artmıştır. Ayrıca yaşlı nüfusun Avrupa ülkelerinde fazla olması, hasta bankacı, hemşire, doktor gibi meslek grubu çalışanlara duyulan ihtiyacı arttırır niteliktedir. İngiltere’de iş imkanları özellikle sağlık çalışanları için oldukça fazladır.