DünyaGündem

Rusya Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Savaşın biteceği tarih açıklandı!

Rusya ve Ukrayna arasında bir süredir devam eden savaş sebebiyle, binlerce kişi hayatını kaybederken, 1 milyondan fazla Ukraynalı göç etmek  zorunda kaldı. İşgalin 20. Gününde Kiev yönetiminden son dakika açıklaması geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’in danışmanlarından olan Oleksiy Arestoviç, yaptığı açıklamasında savaşın son bulacağı tarihi duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin danışmanlarından Oleksiy Arestoviç, Rusya’nın elindeki askeri kaynakların azaldığını ve savaşın kısa zamanda bitmesini beklediğini söyledi. Bunun üzerine tarih de verdi.

SAVAŞ MAYIS SONUNA SARKMAZ

Ukraynalı yetkili yapmış olduğu açıklamasında savaşın mayıs sonrasına sarkmayacağını en geç mayıs başında bir anlaşma imzalamayı umduklarını, “”Bence mayıs sonrasına sarkmaz. En geç mayıs başında bir barış anlaşması imzalamış oluruz” şeklinde belirtti.

“BİZ ONLARI EZİNCE ANLAŞMAYA VARILIR”

Savaşın olabilecek 2 sonucuna değinen Arestoviç, “Ya bir iki hafta içinde hızla imzalanan bir barış anlaşması olur ve Rusya askerlerini geri çeker, ya da örneğin Suriyelileri toplamaya yönelik bir girişim olur ve biz onları da ezince nisan ortası ya da sonu gibi bir anlaşmaya varılır” dedi.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ BUGÜN DEVAM EDECEK

ABD’li yetkililer savaşa ilişkin yaptıkları açıklamasında Rusya’nın kazanmak için Suriyelilere Ukrayna’ya taşıyacaklarını belirtti. Ukraynalı heyetler ise orta yol bulma adına dün dördüncü defa düzenlenen görüşmeye katıldı. Bugün bir görüşme daha yapılacak.