Editörün SeçtikleriEkonomiEmniyet Personeliİş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKamu PersonelleriPersonel Alımı

Son dakika: Bu sabah yayımlandı! 18-55 yaş arası bekçi alımı başladı! Aranan şartlar ve başvuru şekli

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden çok sayıda kadro ve çok sayıda pozisyon için çok sayıda ilanlar yayımlandı. Bu ilanlar kapsamında 82 bin civarında personel alımı yapılacağı paylaşıldı. Konu ile ilgili olarak İŞKUR üzerinden paylaşılan ilanlarda çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapıldığı da belirtildi. Bu ilanlara göre genel şartlar aynı olurken her ilan için farklı özel şartlar belirlenmiştir. Ayrıca her ilanın son başvuru tarihi de farklılık göstermektedir. Bilindiği gibi İŞKUR üzerinden kamuya ve özel sektöre personel alımı ilanları yayımlanıyor. Bu ilanlar ile de kamuya veya özel sektöre personel alımı yapılacağı ifade edildi.

3 BİN KADRO İHDASI YAPILMIŞTI

Genel şartların yanı sıra adayların ilanlara göre belirlenen özel şartlara da haiz olması gerekmektedir. Genel şartlara haiz olanlar özel şartlara da haiz olduklarında ilanlara başvuru yapabilirler. İŞKUR üzerinden yapılacak olan bekçi alımının şu an için EGM Bekçi alımını kapsamadığı belirtildi. EGM bekçi alımı için 3 bin kadro ihdası yapıldı ancak ilan henüz yayımlanmadı. Bu duyurunun önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor. Duyuru geldiğinde de okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

BAŞVURU ŞEKLİ

Söz konusu bekçi alımı için başvurular da İŞKUR üzerinden yapılacaktır. Bu doğrultuda adaylar e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir. Yayımlanan ilanlar kapsamında farklı illerde 14 bekçi alımı yapılacağı ifade edildi.

GENEL ŞARTLAR

Başvuru yapacak olan adaylarda aranan genel şartlar ise şöyle paylaşıldı:

T.C. Vatandaşı olmak,

İlköğretim, Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Fiziki şartlarda erkeklerde ve bayanlarda herhangi bir sıkıntı çıkartacak engele sahip olmaması (Engelli adaylar için gerekli şartlar ilan detaylarında belirtilmiştir)

Adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları.

Başvuruda bulunulacak il içerisinde ikamet ediyor olmak.

İlanlar için TIKLAYIN.