Türkiye geneli İstanbul, Ankara, Antalya bekçi alımı ilanları yayımlandı! Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için başvurular başladı: İşte aranan şartlar

Bilindiği gibi Resmi Gazete’de Emniyet Genel Müdürlüğüne 3 bin bekçi alımı için kadro ihdası yapıldı. Bu kadro ihdasının ardından Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü üzerinden farklı illerde 14 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılmasına ilişkin ilanlar yayımlandı. Polis Akademisi Başkanlığı veya Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından henüz bekçi alımı ilanı yayımlanmazken özel sektör çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanı İŞKUR üzerinden yayımlandı. Bu bekçi alımlarına ilişkin genel şartlar belirlenirken özel şartlar da ilanlara göre ayrı ayrı belirlenmiştir. Genel şartlara haiz olan vatandaşların özel şartlara da haiz olması gerekmektedir.

ARANAN ŞARTLAR

İŞKUR düzenli olarak bekçi alım ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Mart ayı çarşı ve mahalle bekçisi alım başvuru şartları İŞKUR üzerinden ayrıca aktarıldı. Ankara ve İstanbul dahil olmak üzere farklı illerde bekçi alımı yapıldığı belirtildi. Bu ilanlara başvuru yapacak olan adayların aşağıda belirtilmiş olan genel şartlara da haiz olmaları gerekmektedir.

– T.C. Vatandaşı olmak,

– İlköğretim, Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları,

– 18 yaşını tamamlamış olmak,

– Fiziki şartlarda erkeklerde ve bayanlarda herhangi bir sıkıntı çıkartacak engele sahip olmaması (Engelli adaylar için gerekli şartlar ilan detaylarında belirtilmiştir)

– Adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları.

YAYIMLANAN İLANLAR

Söz konusu ilanlara başvuru yapmak isteyen adaylar İŞKUR sistemine e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak işlemlerini tamamlayabilirler. Ayrıca söz konusu ilanlar şöyle belirtilmiştir:

İlanlar için TIKLAYIN.

Exit mobile version