Dünya

Çernobil Nükleer Santral’de sızıntı başlayacak! Saat verildi! Türkiye büyük tehlike altında!

Gelen bir son dakika haberine göre Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan acil bir açıklama geldi. Çernobil Nükleer Santrali’ni besleyen elektrik şebekesinin hasat gördüğü ve yedek jeneratörlerin sadece 48 saatlik kapasiteye sahip olduğu belirtildi. 48 saat sonra jeneratörlerin gücü bitince soğutma işlemleri duracak ve nükleer santralden radyasyon sızıntısı başlayacak. Türkiye’nin de tehlike altında olduğu belirtildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba, Nükleer Santrale elektrik verilmesi için onarım çalışması yapılması gerektiğini söyleyerek ateşkes çağrısında bulundu. Açıklamayı Twitter üzerinden yaptı.

RUSYA ACİLEN İZİN VERMELİ

Kuleba uluslar arası kamuoyuna çağrıda bulundu. Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında Rusya’nın acilen saldırıları kesmesini ve onarım ekiplerinin güç kaynağını onarması için izin vermesi gerektiğini belirtti.

RASYASYON SIZINTISI BAŞLAYACAK

Kuleba “Yedek dizel jeneratörler, Çernobil Nükleer Santralı’na güç sağlamak için 48 saatlik bir kapasiteye sahip. Bu süreden sonra, kullanılmış nükleer yakıt için depolama tesisinin soğutma sistemleri duracak ve bu da radyasyon sızıntılarına neden olacak” ifadelerini kullandı.