Dünya

Son dakika savaş gelişmesi: Rusya Ukrayna’ya füze saldırısı düzenledi! Orası tamamen yok oldu!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş hız kesmeden devam ediyor. Rusya2nın Ukrayna’ya düzenlediği işgalde 11. Gün geride kalmak üzere. Gelen bir son dakika haberine göre Zelenski yaptığı açıklamasında Rus ordusunun bir havalimanını füze saldırısı ile tamamen yok ettiğini duyurdu. Detaylar haberimizde..

Ukrayna’dan korkutan haberler gelmeye devam ediyor. Rus ordusu Ukrayna’nın çeşitli bölgelerinde saldırılarına devam ediyor. Bu süreç içerisinde binlerce sivil hayatını kaybederken, milyonlarca Ukraynalı yaşadığı kenti bırakarak göç etmek zorunda bırakıldı.

SESSİZ KALMAYIN

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski yaptığı açıklamasında tüm dünyaya seslenerek, Ukrayna’nın barış istediği söyledi. Sessiz kalınmaması gerektiğini belirten Zelenski, “Rusya halkına sesleniyorum; bu geri dönüşü yok kayıplar olmadan kötülüğü yenmenin hala mümkün olduğu dönem. Sessiz kalmayın” dedi.

“BİZİM ÖLÜMÜMÜZ İÇİN YEŞİL IŞIK YAKIYORSUNUZ”

Peş peşe atılan Rus füzelerinin Vınnytsia Havaalanı’nın tamamen yıktığını belirten Zelenski, “Şehirlerimizin bütün altyapılarını yok etmeye çalıştığını anlıyoruz. Tekrar tekrar söylemek istiyoruz. Lütfen hava sahasının kapatılmasının önemini anlayın. İnsanları korumak çok önemli ve siz bunu yapabiliyorsunuz. Siz bunu yapamıyorsanız, bize uçak veremiyorsanız; hava sahasını kapatabiliriz. Bunu yapmıyorsanız bizim ölümümüz için yeşil ışık yakıyorsunuz” dedi.

Zelenski, Rusların bir sonraki hedefinin Odessa olduğunu ifade ederek, “Odessa’yı bombalamaya hazırlanıyorlar. Odessa’yı ve tüm kentlerimizi savunmaya devam edeceğiz” dedi.