Sınavlar

Az önce yazılı duyuruldu! O sınav 6 ay ertelendi

Gelen bir son dakika haberine göre Adalet Bakanlığı tarafından yazılı bir şekilde açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamaya göre Adalet Bakanlığı 2022 yılı arabuluculuk yazılı sınavı 6 ay ertelendi. Sınav daha önce de ertelenmişti. Yapılan bu açıklamayla 2. Defa ertelenmiş oldu. Peki, Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavı ne zaman yapılacak?

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamasında arabuluculuk yazılı sınav tarihini 26.06.2022 olarak yapılacağını duyurmuştu. 26 Haziran’da yapılacak olan sınav ertelendi. Erteleme sebebi ise açıklandı.

SINAV 4 ARALIK TARİHİNE ERTELENDİ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre sınava olan yoğun ilgi sebebi ile eğitim kurumlarının eğitim taleplerini karşılayabilmeleri adına sınav tarihinin 4 Aralık 2022 olarak değiştirildiği duyuruldu.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Adalet Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“2022 Adalet Bakanlığı arabuluculuk yazılı sınavının 26.06.2022 tarihinde yapılması planlanmış olup,söz konusu sınava olan yoğun ilgi nedeniyle eğitim kuruluşlarının eğitim taleplerini karşılayabilmeleri amacıyla sınav tarihi 04.12.2022 olarak değiştirilmiştir. Kamuoyuna duyurulur”