Hollanda Vatandaşlık Şartları Nelerdir? Kimler Hollanda Vatandaşı Olabilir? 2022 Başvurusu, Evrakları

Hollanda vatandaşlık koşulları başvuruda bulunacak kişilerin sağlaması gereken durumları ifade eder. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Hollanda vatandaşlık şartları aşağıdaki gibidir:

Kimler Hollanda Vatandaşı Olabilir?

Hollanda vatandaşı olabilecek kişiler geçerli olan tüm şartları sağlayan ya da evlilik gibi istisnai durumlardan faydalanabilen kişilerdir. Bu kişiler, başvuru harçlarını yatırıp gerekli şartları da sağladıkları takdirde Hollanda vatandaşı olabilir.

2022 Hollanda Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

2022 yılı Hollanda vatandaşlık müracaatı işlemleri için iki farklı prosedürden birini seçerek yapmanız gerekir. Bu prosedürler şu şekildedir:

Bu prosedürlerin de kendilerine has şartları bulunur. Hollanda’da ikamet ettiğiniz belediyelere müracaat ederek bu iki prosedür başvuru seçeneklerini gerçekleştirebilirsiniz.

Müracaat eden kişilerin gerçekleştirecekleri işlemler, belediye başkanlığınca kontrol edilir. Ardından da başvurunuz uygun ise Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesi IND’ye, belediye tarafından Hollanda vatandaşlık talebiniz iletilir. Ayrıca kişinin ikamet ettiği bu belediye, Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesi IND’ye, tavsiye belgesini de iletmek sorumluluğu altındadır. Ardından da buranın talebe vereceği onay beklenir.

Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesi eğer bu talebi inceler ve onaylarsa talepte bulunan kişiye bir davet gönderir. Bu davet, Hollanda vatandaşlığına geçiş töreni üzerinedir. Bu davete katılım ise zorunludur. Bu törende edilecek olan bağlılık yeminin ardından da kişinin Hollanda vatandaşlık durumuna geçişi resmîleşir.

Vatandaşlık başvurusu kabul edilmeyen kişiler ise Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesine itiraz başvurusunda bulunabilir. Bu itiraz ile alınan ret kararının tekrar incelenmesi talep edilir. Alınan karara itiraz etmek, kişini yasal haklarındandır.

Hollanda Vatandaşlık Başvurusu Gerekli Evraklar Nelerdir?

Hollanda vatandaşlık müracaatında istenen belgeler kişinin başvuracağı prosedüre göre değişir. Genel yol ile başvuracak kişiler için gerekli evraklar şu şekildedir:

Seçimli yol ile başvuracak kişiler için gerekli evraklar ise şu şekildedir:

Hollanda Vatandaşlık Başvurusunda Ne Kadar Ücret İsteniyor?

Hollanda vatandaşlık müracaatı ücretleri başvuru talebinde bulunan kişi tarafından yapılır. Bu kişilerden istenen ücret 925 Euro’dur. Ancak eşi ile birlikte başvuru yapan kişilerden istenen ücret ise 1181 Euro’dur. Bu ücretler, başvuru talebinde bulunan kişinin durumuna göre şu şekilde değişebilir:

Bu başvuru harçlarının yatırılması zorunludur. Başvuru statüsüne göre gerekli olan ödemeyi yapan kişiler, Hollanda vatandaşlık hakkı kazanabilir.

Exit mobile version