Ünlü futbolcu Ukrayna ordusuna katılıyor!

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaş ilan edip saldırmasından sonra Ukrayna’da 18 ve 60 yaş arasındaki erkeklerin ülkeden çıkışı yasaklanmıştı. Yaşanan bu gelişme sonrasında ünlü futbolcu yardım çağrısında bulundu. Ancak hükümet kendilerini için bir harekete geçmeyince ünlü isim Ukrayna ordusuna katılma kararı aldı.

Ukrayna’nın pasaportlu Brezilyalı futbolcusu Junior Moraes’in orduya katılabileceği belirtildi. Moraes geçen gün yapmış olduğu açıklamasında bir otelde mahsur kaldıklarını ve Brezilya hükümetinin kendisini kurtarması için yardım talebinde bulunmuştu.

ORDUYA KATILABİLİR

Konuya ilişkin İtalyan gazeteci Tancredi Palmeri’nin yapmış olduğu habere göre Brezilyalı forvet Junior Moraes 18 ve 60 yaş arasındaki bütün erkeklerin Ukrayna’dan çıkışının yasaklanması üzerine zorunlu askerlik listesine katılımı sağlanabilir.

HÜKÜMETE ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Ünlü futbolcu geçtiğimiz günde Kiev’de bir otelde mahsur kaldığı ortaya  çıkmıştı. Diğer futbolcularla bir video yayınlayan futbolcu, Brezilya hükümetine seslenerek kendilerini kurtarma çağrısında bulundu.

Exit mobile version