Putin’den Şaşırtan Açıklama! Darbe Çağrısı Yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı son dakika açıklamasında Ukrayna ordusuna, yönetime darbe yapma çağrısında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın işgalinin ikinci gününde, operasyon ile ilgili açıklama yaptı. Putin “Ukrayna ordusu iktidarı eline almalı” diyerek darbe çağrısında bulundu.

“Teröristler Gibi Davranıyorlar”

Putin, şehirlerdeki direniş ile ilgili “Ukrayna’daki neo-Naziler, füze sistemlerini büyük şehirlerin merkezine yerleştiriyorlar” diyerek direnişçiler hakkında “teröristler gibi davranıyorlar” iddiasında bulundu.

“Ukraynalı Sivile Zarar Vermedik”

Putin, ayrıca sivillere saldırmadıklarını, hiç bir Ukraynalı sivile zarar vermediklerini savundu.

Putin’in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Şehirlerin merkez kısımlarına Kiev de dahil olmak üzere mevcudiyet sağladığını görüyoruz. Şuanda milliyetçilerle savaşıyoruz. Bunun dışında bize gelen bilgilere göre, neo-naziler de çok aktif patlamalar yapıyorlar şehir merkezlerinde. Planları, Rus askerleri tarafından ateş açmaya ve olay çıkarmak. Provoke ediyorlar. Sivilleri vurduğumuzu söylemek için bunu yapıyorlar. Yabancı danışmanlardan, ABD’li danışmanlardan herhalde bilgi alıyorlar.

“O Pisliklerle Anlaşamayacağız”

Ukrayna askerlerine sesleniyorum. Bu milliyetçilerin sizleri kullanmasına izin vermeyin. Bu neo-nazilerle konuşmak yerine sizlerle konuşmak daha iyidir. Sizlerle bence iyi anlaşırız ama bu uyuşturucu bağımlısı insanlar ve neo-nazilerle, sizleri çevreleyen o pisliklerle tabi ki anlaşamayacağız.”

Exit mobile version