Son Dakika : Başbakan İstifa Ederse Taşeron İşçilerin Kadro Meselesi Yine Ertelenir Mi?

Başbakan’ın Değişmesi Taşeron İşçilerin Kadro Alması sürecini etkiler mi? Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında soğuk rüzgarların estiği haberleri günden güne gündemi meşgul etmeye devam ederken . Taşeron işçilerin kamuda istihdam meselesi de her geçen gün işçileri sabırsızlaştırıyor. 1 Kasım sonrası işe giren işçilerin yoğun taleplerine herhangi bir hükümet yetkilisinden yanıt gelmezken.

1 Kasım Öncesi Kadro Daha Sonra ÖSP
 

Taşeron işçilerin maaşı ve diğer konularda da herhangi bir gelişme yaşanmıyor. Bilindiği gibi taşeron işçilerin tamamının kadrolu olacağı müjdesini Başbakan Ahmet Davutoğlu vermişti ve 1 Kasım seçimlerinde dağıtılan tüm broşürlerde taşeron işçilerin kadrolu olacağı söyleniyordu. Seçim sonrası çalışmalar başladı ve haberimizin başında da belirttiğimiz üzere taşeron işçilerin tamamının kadrolu olacağı dile getirilmişti.

Sınav Olursa Herkes Nasıl İstihdam Edilecek?

Söz konusu çalışmaların detayları ortaya çıktığında taşeron işçilerin tamamının kadrolu olamayacağı hatta hiç bir taşeron işçinin tam manasıyla kadrolu olmayacağı öğrenilmişti. Bilindiği gibi Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal söz konusu çalışmalar hakkında özel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu ve taşeron işçilerin kamuda istihdamı için kamu içerisinde yeni bir statü oluşturulacağı ve adının “özel sözleşmeli personel” olacağını dile getirmişti.

1 Kasım Sonrası İşe Girenler Torpilli Mi? 

Taşeron işçilerin kamuda istihdam edilebilmeleri için 1 Kasım 2015 tarihinden önce işe girmiş olmaları, kurum tarafından yapılacak sınavlarda başarılı olmaları gibi şartlarda bulunuyor bu konulardaki daha önceki haberlerimizi google üzerinden ya da site üzerinden aratabilirsiniz. Hükümetin seçim vaatlerinden birisi olan taşeron işçilerin kadrolu olması konusunda başbakanın değişmesi sonrasında herhangi bir aksaklık olup olmayacağı ise merak konusu.

Aksamayacağı Düşünülüyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevden ayrılacağı yönündeki dedikoduların ayyuka çıkmasıyla beraber hükümetin işleyişinde sorun olup olmayacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ‘nda herhangi bir değişiklik meydana gelmediği sürece çalışmalarda bir aksaklık olmayacağı uzmanlar tarafından dile getiriliyor. 
 

Exit mobile version