Dünya

Son dakika savaş haberi: Savaş başladı! Rusya Ukrayna’yı bombalamaya başladı!

Tüm dünya Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilime kilitlenmişken, sabah saatlerinde kötü haber geldi. Savaş resmen başladı. Rusya Ukrayna’yı bombalamaya başladı. Rus ordusu askeri tesislere saldırı düzenlendiğini duyururken, İngiltere’nin Rusya’nın kanlı bir seçim yaptığını ve sonucuna da katlanacağını belirtti.

Konuya ilişkin ABD Başkanı Biden ise, “Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımdan yalnızca Rusya sorumludur” dedi. Son dakika savaş haberinin detayları haberimizde..

FÜZE ATMAYA BAŞLADI

Dümnyanın haftalardır beklediği savaş haberi ne yazık ki bu sabah Rusya’nın Moskova bölgesinden yayıldı. Putin, resmen Ukrayna’ya savaş ilan etti. Rusya kendisini sadece Donbas bölgesinde özel bir askeri operasyon yapıldığını söylese de bu sabah başkent Kiev’in de aralarında olduğu şehirlere füze atmaya başladı.

DAKİKA DAKİKA HABERLER

07.50: ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Zelenskiy, “Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız” dedi.

08.00: Ukrayna’nın pek çok bölgesinden patlama sesleri duyulduğu açıklandı.

08.05: AB Komisyon Başkanı Rusya’nın saldırı hareketini kınadı.

08.10: BBC Kiev muhabiri Paul Adams, Kiev’de savaş sebebiyle siren seslerinin duyulduğun söyledi.

08.30: Rus ordusu saldırıda yüksek hassasiyetli silahların kullanıldığını belirtti.

08.30: İngiltere Başkanı Johnson Tiwtter üzerinden yayımladığı mesajında Rusya’nın kan dökmeyi seçtiğini belirterek, “İngiltere ve müttefiklerimiz kararları bir şekilde yanıt verecek” dedi.