Adalet Personeliİş İlanlarıKamu PersonelleriPersonel Alımı

550 devlet memuru alımı sona eriyor! Memur olmak isteyenler hemen başvursun!

Adalet Bakanlığı 550 devlet memuru alımında sona yaklaşılıyor. Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuruların yarın sona ereceği belirtildi. İşte Adalet Bakanlığı 550 İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı başvuru şartları ve detaylar..

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere toplam da 550 İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alınacak. Başvurular başlamış olup son başvurular yarın alınacak. Başvuruda bulunacak olan adayların mezun olması gereken bölümler ayrıca ifade edildi. Yaş şartını da taşıyan adayların başvurabileceği Adalet Bakanlığı personel alımı için detaylar şu şekilde.

BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı personel alımı 2022 başvuruları 16 Şubat tarihinde başlamış olup, 23 Şubat 2022 tarihinde sona erecektir. Başvuruları kaçıran adaylar için geç başvuru tarihi 2 Mart olarak duyuruldu.

BAŞVURU ŞEKLİ

Sınava başvurular 16-23 Şubat 2022 tarihleri arasında, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

SINAV ÜCRETİ

ÖSYM tarafından yapılacak sınav için ücret 300 TL olarak belirlenmiştir. Geç başvuru tarihi ise 2 Mart 2022 olarak duyuruldu. Geç başvuru ücreti ise 450 TL olacak.

BAŞVURU YAPACAK BÖLÜMLERİN LİSTESİ

Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak (lisans/ön lisans alan kodu 3209, 1102, 9339 veya 6352 olanlar), öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olmak,

SINAV KONULARI

Sınavda adaylara, 35 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 45 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır. Testler aşağıda belirtilen konular ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır:

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi:

  1. a) Türkçe , (10)
  2. b) Matematik (10)
  3. c) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi , (5)
  4. d) Türk Kültür ve Medeniyetleri , (5)
  5. e) Temel Yurttaşlık Bilgisi , (5)

Alan Bilgisi Testi:

  1. a) Türk Ticaret Kanununun başlangıç hükümleri, tacirleri düzenleyen birinci kitabın birinci kısmı, ticaret şirketlerinin genel hükümlerini düzenleyen ikinci kitabın birinci kısmı, kıymetli evrakı düzenleyen üçüncü kitabı ve deniz ticaretinde cebri icraya ilişkin özel hükümleri düzenleyen beşinci kitabın sekizinci kısmı , (8)
  2. b) İcra ve İflâs Kanunu, İcra ve İflâs Kanununun Tatbikatına Dair Nizamname, İcra ve İflâs Kanunu Yönetmeliği , (12)
  3. c) Harçlar Kanunu, Damga Vergisi Kanunu ve Katma Değer Vergisi Kanunu , (9)
  4. d) Türk Borçlar Kanununun genel hükümlerini düzenleyen birinci kısmı , (8)
  5. e) Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Bölge Adliye ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri İle Cumhuriyet Başsavcılıkları İdari ve Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmeliğin Dördüncü Kısmı, Tebligat Kanunu ve Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik. (8)

Alan bilgisi testinde her alt konudan soru yer almayabilecektir.

Başvuru Detayları İçin: TIKLAYIN

Başvuru Yapmak İçin: TIKLAYIN