Sosyal medyayı ikiye böldü! Optik illüzyon testi: Siz burada hangi rakamları görebileceksiniz?

Son günlerde sosyal medyayı resmen ikiye bölen bir test gündem oldu. Optik illüzyon testi içerisinde vatandaşlar gördükleri numaraları paylaşınca sosyal medya karıştı. Kısa süre içerisinde popüler olan optik illüzyon testi içerisinde bakalım siz hangi rakamları görebileceksiniz? İşte sosyal medyada gündem olan optik test

Geçtiğimiz yıllarda sosyal medyada bir elbise gündem olmuş, elbiseyi mavi, altın rengi ve beyaz olarak görenler vardı. Vatandaşların optik test olan ilgisi artınca, test kısa süre içerisinde hem Instagram hem de Twitter üzerinden yayıldı.

ÇOK SAYIDA YORUM GELDİ

Siyah beyazın hakim olduğu testte, eşit olmayan spirallerin içerisinde görünen rakamları herkes aynı görmeyince test gittikçe yayılmaya başladı. Kullanıcılar bazen 3 bazen de 4 haneli rakamlar gördüklerini belirtti.

TESTİN AMACI

Yayımlanan görüntüde resmin, nesneler ve arka planların arasında farkın belli olmasının tamamen kontrast duyarlılığını gösterdiği belirtildi. Bu test ise tamamen kontrast duyarlılığı sevenler için özel olarak hazırlandı. Kontrast duyarlılığı yüksek olan kişiler 7 rakamı hemen görebiliyorken, kontrast yeteneği zayıf olan kişiler daha az numara görebiliyor. Aynı zamanda bu zayıflığı katarakt glokom gibi göz rahatsızlıkların belirtisi olabileceği belirtildi.

 

Exit mobile version