İhtiyacı olan hemen başvursun! 1.150 TL kira yardımı yapılıyor!

İhtiyacı olanların hemen başvurabileceği belirtildi. Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara aylık 1.150 TL tutarın kira yardımı yapıyor. Kira desteğinin yanı sıra kredi desteğinin de verildiği belirtildi. 400 bin TL’ye kadar kredi kullanım imkanı sunulacağı açıklandı.

Konu ile ilgili 18 bankanın devrede olduğu açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı riskli olduğu tespit edilen yapılardan 100 bin konutu dönüştürme kararı aldı. Bu kapsamda evi kentsel dönüşüme girecek olanlara aylık olarak 1.150 TL kira yardımı yapılacak. Vatandaşlar bu noktada kira yardımından yararlanabileceği gibi kredi desteğinden de yararlanabilir. 2 durumdan sadece birini seçme hakkı bulunuyor.

AYLIK 1.150 TL

Kira yardımı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara aylık olarak ödeme yapılacağı açıklandı. Başvuran alabilecek, 3 ay süresi bulunuyor. Kira yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar Alo 183 Sosyal Destek Başvurusu Telefon Hattı üzerinden bilgi alabiliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımından yararlanmak isteyenler, yapının yıkım tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde başvuruda bulunması gerekiyor.

RİSKLİ YAPI NASIL TESPİT EDİLİYOR?

Riskli yapının tespiti için gerekli olan bir takım durumlar bulunuyor. İşte riskli bina tespiti için gerekenler:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, lisanslandırılan kuruluşlara riskli yapı tespit başvurusunda bulunuluyor.

– Lisanslı kuruluşlardan sağlanan riskli yapı tespit raporu ile dönüşüm kararı veriliyor.

– Hak sahiplerince müteahhit firma belirleniyor ve firma ile yapım sözleşmesi imzalanıyor.

– Tahliye sahipleri, hak sahipleri tahliye sonrasında 1 yıl içinde bankalara kentsel dönüşüm kredisi başvurusunda bulunabiliyor.

– Hak sahipleri tarafından geri ödemesi yapılmayan krediler için faiz desteği ödemeleri durdurulması söz konusu.

18 BANKA İLE ANLAŞMA VAR

Kentsel dönüşüm kapsamında faiz destekli kredi 17 bankadan alınıyor. Anlaşmalı 18 banka şu şekilde:

Akbank, Albaraka Türk, Alternatifbank, DenizBank, QNB Finansbank, Garanti BBVA, Halkbank, ING Bank, Kuveyttürk, TEB, Emlak Katılım, Türkiye Finans, Türkiye İş Bankası, Şekerbank, VakıfBank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası

 

 

Exit mobile version