ABD’nin en büyük bankası da Metaverse’e giriş yaptı! Decentraland üzerinde sanal ofis açıldı

Sosyal medya devi Facebook’un ismini geçtiğimiz aylarda “Meta” olarak değiştirmesi, uzun süredir birçok teknoloji ve yazılım şirketinin üzerinde çalıştığı Metaverse’e ilgiyi son derece arttırdı. Son aylarda gittikçe daha popüler hale gelen Metaverse, beraberinde birçok yeni kripto varlık projesini ve büyük şirketlerin yeni hizmet çalışmalarını getirdi. Metaverse odaklı kripto para projeleri yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ederken, bu alana adım atan büyük marka ve şirketlerin de sayısı artış göstermeye başladı. Samsung, Nike, Adidas gibi dünyaca tanınmış birçok markadan sonra bu kez Metaverse evrenine adım atan kuruluş, ABD’nin en büyük bankası konumunda olan JPMorgan oldu.

JPMorgan’dan “Metaverse’te Fırsatlar” Raporu

ABD’nin en büyük bankacılık kuruluşu konumunda bulunan JPMorgan da Metaverse’e giriş yaptı. JPMorgan, Blockchain tabanlı Decentraland üzerinde sanal bir ofis açtığını duyurdu. Banka, işletmeler için Metaverse ile ilgili büyüme ve iş sahası fırsatlarını değerlendirdiği “Metaverse’te fırsatlar” isimli raporunda açıklamalarına yer verdi. Bu rapor ile birlikte bankanın blok zinciri tabanlı Metaverse platformu Decentraland üzerine açtığı sanal ofisin de tanıtımı yapıldı.

Müşteriler ETH Tabanlı Hizmetlerden Yararlanabilecek

Söz konusu raporda bankanın Metaverse ofisinin adının “Onyx Lounge” olarak belirlendiği ifade edildi. Bu raporda ayrıca JPMorgan müşterilerinin bu girişim ile sanal ortamda Ethereum (ETH) tabanlı hizmetlerden de yararlanabilecekleri ifade edildi. Öte yandan raporda, Metaverse evreninin gelecek yıllarda her sektöre sızacağı öngörüsü vurgulandı ve Metaverse evreni “yıllık 1 trilyon doların üzerinde pazar fırsatı” olarak nitelendirildi. Metaverse evreninin sunduğu iş fırsatlarına değinen raporda Walmart, Nike, GAP, Verzion, PWC, Adidas, Hulu, Atari gibi şirketlerin de Metaverse evrenine adım attığı belirtildi.

Sanal Gayrimenkul Hizmetleri Büyüyor

JPMorgan’ın söz konusu raporunda, her yıl sanal ürünlere 54 milyar dolar harcandığı bilgisi verildi ve ayrıca NFT’lerin (non fungible token) ise şu anda 41 milyar dolarlık piyasa değerine sahip oldukları ifade edildi. Raporda Metaverse evreninin hemen hemen her pazar alanında fırsatlar sunduğu belirtilirken, Metaverse evreninde arazi parsel fiyatlarının hızlı bir şekilde yükseldiği ve sanal gayrimenkul hizmetlerinin büyüyen bir pazar haline geldiği de vurgulandı.

Exit mobile version