Kabine revizyonunda ilk gidecek isim bomba etkisi yarattı! İddiaya göre yaptığı o büyük hata..

Gelen son habere göre kulislerde konuşulan bir iddia resmen bomba etkisi yarattı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinede değişiklik yapılabileceği sinyalini vermişti. Bunun üzerine kabinede ilk revizyon olacak isim bomba etkisi yarattı.

Kabinede yapılacak olan ilk revizyona göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk gidecekler arasında yerini aldı. İçişleri Bakanı Soylu kabinede ilk değişecek isim olduğu iddia edildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Soylu’dan desteğini çektiği kuliste konuşulduğu iddia ediliyor. Detaylar haberimizde..

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanlığı’nda yapmış olduğu değişiklik sonrasında kabinede de değişiklik yapılabileceği sinyalini vermişti. Verilen sinyal sonrasında kabinedeki ilk değişikliğin Süleyman Soylu olacağı iddia edilmeye başlandı.

Söylentilere göre Cumhurbaşkanı yardımcılığına getirileceği iddia edilen Süleyman Soylu hakkında birtakım iddialar konuşulmaya devam ediliyor.

BÜYÜK HATASI..

Gazete Duvarı yazarı olan Sedat Bozkurt flaş bir iddia ortaya attı. Bozkurt, Süleyman Soylu’nun büyük hatasını şu şekilde belirtti:

“Bir dönem Bahçeli’den sonra MHP, Erdoğan’dan sonra AKP Genel Başkanlığı için adı ortalıkta dolaşan Süleyman Soylu’yu da değerlendirmek lazım bu denklem içerisinde. Güvenlik bürokrasisinde inşa ettiğiniz politik kimliğin, sizi siyasette her yere taşıyacağını düşünmek doğru değildir. Bunu 2’nci kez test ediyoruz. İlki Mehmet Ağar’dı. Milli kahramandı, terörle mücadele uzmanıydı ama siyaseten Erdoğan ihtiyaç duyana kadar gözlerden uzaktaydı.

Sedat Peker’in açıklamaları sonrasında Soylu, gözü sürekli olarak değiştirilmeyi bekleyen futbolcu gibi teknik direktörde, Erdoğan’da. Soylu’nun karşısında parti içinde çok güçlü bir direnç var.

Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş. Devleti de buna ekleyelim Hulusi Akar, Hakan Fidan. Bakanlık koltuğunun sigortası gibi gözüken Devlet Bahçeli’nin Soylu’ya desteğinin sonsuz ve sınırsız olmadığı da biliniyor. MHP ve AKP Ankara il başkanlarının Soylu’ya her iki partinin de potansiyel lideri gibi bakmalarının, MHP ve AKP’de yarattığı sıkıntı bir tür işaret fişeği aslında. Burada Hulusi Akar’ın kredisinin Bahçeli’de Soylu’dan çok fazla olduğunu da bilelim.

MHP’de kendisine bir gelecek planlamak belki de Soylu’nun en büyük hatasıydı. Çünkü o koltuk, genel başkanlık yani, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğluna bile verilmemişti”

Exit mobile version