Bilim, Teknoloji

Teknoloji devinden kritik karar: Microsoft ofise geri dönüş tarihlerini açıkladı

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft, çalışanlarını ve müşterilerini yakından ilgilendiren bir duyuru yaptı. ABD merkezli şirket, koronavirüs salgını yüzünden kapattığı ofislerini yeniden aktif hale getirecek. Microsoft ofise dönüş tarihi bazı çevreler tarafından eleştiri toplarken şirketin verdiği kritik karar dikkat çekti. Microsoft iki yıl boyunca salgın yüzünden kapalı kalan önemli ofislerini yeniden açmaya hazırlanıyor.

Microsoft Ofise Dönüş Planı Başlattı

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Microsoft, son 2 yıldır kapalı kalan ofislerini yeniden hayata döndürüyor. Koronavirüs salgınını arkasında bırakmaya kararlı olan şirketten çok konuşulacak yeni bir hamle geldi. Microsoft, 28 Şubat 2022 tarihinden itibaren Washington eyaletinde bulunan ofislerini kullanıma açıyor. Microsoft ofise dönüş planının son aşamasına geçtiğini duyururken, bundan sonra şirketin Redmond genel merkezi dahil tüm tesisler kullanıma açılacak. Microsoft ofisleri artık hem çalışanlara hem de ziyaretçilere tamamen açık olacak.

Microsoft 28 Şubat Tarihini Verdi

Microsoft şirketinden yapılan açıklamaya göre 28 Şubat tarihinden itibaren en önemli ofislerinin çalışanlara ve ziyaretçilere açılacağı belirtildi. Microsoft personeli ve yöneticilerinin seçtiği yüz yüze, uzaktan veya karma çalışma rutini başlatılması için 30 günlük süre verildi. Kaliforniya’nın San Francisco Körfez Bölgesi’ndeki Microsoft ofisleri 28 Şubat tarihinden itibaren kapılarını açacak. Ancak bu ofisler, koşulların izin verdiği ölçüde aktif kalacak.

Microsoft’un Agresif Geri Dönüş Kararı

Microsoft tarafından başlatılan ofise geri dönüş programı, diğer teknoloji devlerinin belirlediği zaman çizelgelerinden daha agresif bir görüntü çiziyor. ABD merkezli bir diğer dev teknoloji firması Meta, ofislerini açmak için 28 Mart tarihini bekliyor. Amazon ise depo çalışanları için maske zorunluluğunu kaldırıyor. Microsoft’un bu kararı koronavirüs tehdidinin artık çok da hayati olmadığını ortaya koyuyor.