Dünya

Son dakika Ukrayna karadan saldırı bekliyordu! Hiç beklenmedik bir yerden saldırı geldi!

Tüm dünya Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliği yakından takip ediyor. Ukrayna karadan saldırı beklerken saldırı çok farklı bir noktadan geldi. Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinin siber saldırıya uğradığı açıklandı. Aynı zamanda ülkenin bazı bankalarına da siber saldırı düzenlendi.

Siber saldırıların son dönemlerde ortaya çıkan “16 Şubat’ta savaş” iddialarından hemen sonra çıkması dikkatlerden kaçmadı. Aynı zamanda ocak ayı içerisinde ABD merkezli bir düşünce kuruluşu tarafından bir rapor yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Rusya’nın ilk olarak siber saldırı ile savaşa başlayacağı iddia edilmişti.

AÇIKLAMA YAPILDI

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin internet sayfası ve Privatbank ile Oşadbank’ın internet bankacılığı saldırıya uğradı. Bu da akıllara işgalin yakın zamanlarda başlayabileceği ihtimalini getirdi.

SİBER SALDIRILAR ARTACAK

Bahsi geçen ABD raporunda şu ifade kullanılmıştı:

“Bir casus belli (savaş sebebi) olduğunda, Ukrayna’nın askeri komuta ve kontrol sistemlerini, kamu iletişimini ve elektrik şebekelerini bozmak için siber saldırılar muhtemelen artacaktır. Ardından, askeri operasyonlar muhtemelen Ukrayna’nın hava kuvvetleri ve hava savunma sistemlerine karşı hava ve füze saldırılarıyla başlayacak”