Dünya

Acil duyuruldu! Çarşamba günü savaş çıkacak! Savaş gemileri Karadeniz’de..

Tüm dünyanın gözü son dönemlerde araları iyice gerilen Rusya ve Ukrayna’ya çevrilmiş durumda. Rusya’nın tüm dünyayı diken üstünde tutan Ukrayna adımlarına ilişkin son dakika iddiası ortaya atıldı. Buna göre Rusya Ukrayna’yı Çarşamba günü bombalamaya başlayacak. Bunun üzerine Rusya, Ukrayna’da bulunan diplomatlarını geri çekmeye başladı.

Aynı zamanda gelen bilgiye göre 30’dan fazla Rus savaş gemisi, savaş tatbikatına başlamak üzere Karadeniz sularına girdi. Detaylar haberimizde..

2014 yılında Rusya ve Ukrayna arasında Kırım sebebiyle gerginlik başlamıştı. Ukrayna’ya ait olan Kırım’ı ilhak ederek gerginliğe temel atan Rusya şimdi de savaşmaya hazırlanıyor. Tüm dünya bu durumu Üçüncü Dünya Savaşı olarak yorumluyor.

BOMBALAMAYA HAZIRLANIYOR

Geçtiğimiz hafta Rus savaş gemileri Karadeniz sularına ulaşmıştı. Bu hafta içerisinde Rusya2nın Kiev2i bombalayacağına dair bir iddia ortaya atıldı. Gelen bilgiye göre bu olay Çarşamba günü yaşanacak. Kaynak Alman basınına konuştu.

16 ŞUBAT’TA SAVAŞ

Almanya’nın en çok okunan dergileri arasında olan Der Spiegel, Rusya’nın Ukrayna’yı 16 Şubat tarihinde vuracağına dair bir iddia ortaya atıldı. Dergide konuya ilişkin, ““Birçok diplomat ve askeri yetkili, ABD’nin gizlice brifing verdiğini ve Rusya’nın planı ile ilgili birçok bilgiyi verdiğini söyledi. Rusya’nın işgalinin yanı sıra Rus birimlerinin tek tek hangi rolleri üstleneceği de kayıtlara geçti” ifadesi yer aldı.

TAHLİYELER BAŞLADI

Bölgede gerilim tırmanırken, birçok ülkeden Ukrayna’daki vatandaşları için ülkeyi terk edin! Çağrısı geldi. Letonya, Norveç, Hollanda vatandaşlarını ülkeden çıkması konusunda çağrı yaparken, İsrail’in de görevli personel ve diplomatların akrabalarını tahliye ettiğini duyurdu.