Üniversite Mezunu Adaylar '10 Bin Polis Memuru Alım İlanı'nı Bekliyor

Üniversite Mezunu Polis Memuru Alımı için Detaylar Bekleniyor

 İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı’nın merakla beklenen personel alım ilanlarından birisi olan özel harekat polisi alımıyla ilgili duyuru yapıldı fakat yine İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu tarafından müjdesi verilen 10 bin polis memuru alımı ile ilgili detaylar duyurulmadı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 20 BİN POLİS ALACAK

 İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu, kısa zaman önce 20 bin polis alımı yapılacağını bu alımların yetiştirilmek üzere 10 Bini Özel Harekat branşında, geri kalan 10 binlik kısmında yine yetiştirilmek üzere polis memuru olarak yapılacağını bildirmişti. 10 Bin özel harekat polisi alımı ile ilgili süreç 10 ekim 2016 tarihi itibariyle başlayacak. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru şu şekildeydi ;

KPSS ŞARTSIZ EN AZ LİSE MEZUNU ÖZEL HAREKAT POLİSİ ALIMI


 Polis Akademisi’ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere askerliğini yapmış ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10.000 erkek öğrenci adayı alınacaktır. Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacaktır. Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular 10 Ekimde başlayacaktır. Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı sitede açıklanacaktır.

Üniversite Mezunu Alımlarla İlgili Detay Bekleniyor

İçişleri Bakanı Polis alımları ile ilgili : “10 bini özel harekat polisi olacak, KPSS şartsız, en az lise mezunu ve askerliğini son 3 yılda yapmış adaylardan yapılacaktır. Diğer 10 bin kişi polis memuru olarak yetiştirilmek ve istihdam edilmek üzere en az üniversite mezunu , askerliğini son 3 yılda yapmış , KPSS 2015 ve 2016 yılında girmiş en az 60 puan almış adaylardan seçilecektir. Bu 10 bin kişinin 1000 kişisi kadın adaylar için ayrılmıştır.” demişti. Polis Akademisi Başkanlığı, özel harekat polisi alımıyla ilgili sürecin 10 Ekim 2016 tarihinde başlayacağını duyurdu. Lakin üniversite mezunu polis memuru alımlarıyla ilgili süreç hakkında bir duyuru henüz yayımlanmadı. Gelişmelerden herkesten önce haberdar olmak için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA
Exit mobile version