Bilim, TeknolojiGündem

Numarasını Değiştirmek İsteyenler Dikkat! Numara Taşımada Yeni Döneme Gidildi!

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni mevzuata göre numara taşıma işlemlerinde yeni bir döneme girildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) hazırlamış olduğu yeni yönetmenliği duyurdu. Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik yürürlüğe girdi. Numarasını taşımak isteyen vatandaşların artık izlemesi gereken yolların çok daha basit olduğu ifade edildi. Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği’nde başlayan yeni dönem iş yükünün ve sürecinin kısalmasına sebep olacak. İşte detaylar…

Numara Taşıma İşlemi Nasıl Yapılacak?

BTK tarafından hazırlanan Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği’ne göre, mobil numara taşınabilirliğinde, taşıma talebinin alındığı bilgisi, alıcı işletmeci tarafından kısa mesajla, taşınması talep edilen numaraya bildirilecek.

Yalnızca İşlem Belgesi İletilecek

Elektronik Haberleşme Sektöründe Başvuru Sahibinin Kimliğinin Doğrulanma Süreci Hakkında Yönetmelik uyarınca kimlik doğrulamasının elektronik ortamda yapıldığı durumlar için ise verici işletmeciye numara taşınabilirliği sistemi üzerinden yalnızca işlem belgesi iletilecek.

Taşıma talebinin alındığı bilgisinin alıcı işletmeci tarafından kısa mesajla, taşınması talep edilen numaraya iletilmesine ilişkin hüküm bir ay uygulanmayacak.