Editörün Seçtikleriİş İlanlarıKamu PersonelleriKpss'siz Personel Alım İlanlarıPersonel AlımıSözleşmeli Personel Alım İlanları

KPSS Şartsız 1500 Sözleşmeli Personel Aranıyor! Başvurular Bugün Başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan ilana göre 1500 sözleşmeli personel alınacağı duyuruldu. Başvuracak adaylardan KPSS şartı aranmadığı öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KPSS şartsız bin 500 personel alımı yapacağını açıkladı. Belirtilen kadroya ilişkin atama yapabilmek için adayları yazılı sınava davet eden Bakanlık, başvuruları online olarak toplamaya başladı. Adaylar 1500 Defterdarlık Uzmanı alımı başvurularını 18 Şubat 2022 günü mesai bitimine kadar yapabilecek. Başvurular Hazine ve Maliye Bakanlığı internet sayfası (www.hmb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

Sınav Ne Zaman ve Nerede Yapılacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı 1.500 Defterdarlık Uzmanı alımı sınavı 20 Mart 2022 tarihinde saat: 10.00’da Ankara’da yapılacak. Sınava girmeye hak kazananların isimleri ve yerleri Hazine ve Maliye Bakanlığı internet sayfasında (www.hmb.gov.tr) yazılı sınav tarihinden en az 10 gün öncesinden ilan edilecek.

Başvuru Şartları neler?

Defterdarlık Uzmanlığı Özel Sınavına katılacak adaylarda aşağıdaki şartlar aranır.

a)En az dört yıllık lisans eğitimi veren yurtiçi veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

b)Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görev yapıyor olmak,

c)Yazılı sınav tarihi itibarıyla Bakanlık ve Başkanlık kadrolarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi kapsamında toplam üç yıl görev yapmış olmak,

ç)Son üç yıl içinde uyarma ve kınama cezası hariç herhangi bir disiplin cezası almamış olmak.