Bilim, Teknoloji

WhatsApp kullanıyorsanız bu 3 hatayı sakın yapmayın!

Dünya çapında kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında olan WhatsApp birtakım güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. WhatsApp üzerinden dolandırılan kişilerin hikayeleri internette paylaşıldı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada WhatsApp kullananların bu 3 hatayı yapmaması gerekiyor. İşte detaylar..

Sosyal medyanın gündeminde olan WhatsApp siber tehdit oları sebebiyle endişelendirmeye devam ediyor. Şimdi dolandırıcıların yeni hedefi ise WhatsApp kullanan kullanıcılar. Burada WhatsApp kullanırken dikkat etmeniz gereken 3 önemli nokta var.

TANIMADIĞINIZ KİŞİLERLE KONUŞMAK VE PARA GÖNDERMEK

Bilgisayar korsanları bu noktada rastgele bir numara kullanır. Kişiye tanıdıkları ve sevdikleri biri olduklarını ikna etmeye çalışırlar. Dolandırıcılar sizi telaşa düşürerek, acil bir durum sebebiyle sizden para isteyebilir. Bu gibi durumlarda o kişinin tanıdığınız kişi olduğunu doğrulamadan kesinlikle konuşmayın ve para göndermeyin.

ÇEŞİTLİ BAĞLANTILARI AÇMAK

WhatsApp kullanırken, size aniden tanıdığınız birinden bir link geldi. Genellikle dolandırıcılar tarafından gönderilen bu link, listedeki pek çok kişiye otomatik olarak gönderiliyor. Kısacası dolandırıcılar, tanımış olduğunuz o kişilerin WhatsApp hesabını ele geçirmiş oluyor.

WHATSAPP’I GÜNCELLEMEMEK

WhatsApp’ta meydana gelen dolandırıcılık hikayelerine konu olmamak için yapmanız gereken en önemli hareket WhatsApp’ı güncel tutmak. Dolandırıcıların bir yöntemi tespit edildiğinde güncellemeler ile bu durum düzeltilmeye çalışılıyor. Eğer siz WhatsApp’ınızı güncel tutmazsanız, dolandırıcıların hedefi haline gelebilirsiniz.