Günlük 240, aylık 7 bin TL maaş ile çalışmak isteyenler dikkat!

Antalya’da ikamet edenler dikkat! Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, bünye dahilinde ciddi bir şoför sıkıntısı olduğunu dile getirdi. Aylardır 7 bin TL maaşla çalışacak eleman bulamadıklarını belirten Arslan, günlük çalışmak isteyen şoförlere de 240 TL yevmiye verdiklerini açıkladı.

İHA’nın aktardıklarına göre, Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, aylardır 7 bin TL maaşla çalışacak eleman bulamadıklarını belirterek, ciddi anlamda şoför ihtiyaçları olduğunu belirtti. Arslan:

“İşsizlik var deniliyor ama biz aylardır sürekli basına şoför talebimiz olduğunu iletiyoruz. 240 TL yevmiye veriyoruz. 7 bin TL maaş veriyoruz. Bizimle çalışmak isteyen arkadaşlarımızı buraya davet ediyoruz. İş sıkıntısı yok” ifadelerini kullandı.

Akaryakıt Zamlarından Olumsuz Etkilendi

Akaryakıta gelen zamlar karşısında zorlandıklarını da belirten Arslan, “Ocak ayına baktığımız zaman araçlarımız gün içerisinde ortalama 32 bin TL’lik bir yakıt kullanmış. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ise hesabımıza 36 bin TL para yatırılmış. Bu para ile biz ancak yakıtımızı alıyoruz. Şoförlerimiz 7 bin TL maaş veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek bize destek sağladı. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Ama destekler yetersiz kaldı. 200 esnafımız araçlarını evin önüne çekti. Gelir ve giderlerimizi karşılayamadığımızdan ötürü araçlarımızı önümüzdeki hafta itibariyle çalıştıramayacağız” dedi.

Aylık 7 Bin TL Maaş Veriliyor

Son zamanlarda yaşadıkları eleman sıkıntısına da değinen Aslan, “İşsizlik var deniliyor ama biz aylardır sürekli basına şoför talebimiz olduğunu iletiyoruz. E sınıfı ehliyeti olan, 12 metre aracı kullanabilecek kapasitesi olan, bütün arkadaşlarımızı odamıza davet ediyoruz. Sözümüzün arkasında duruyoruz. Ciddi anlamda şoför ihtiyacımız var. Biz şuanda araçlarımız 25-26 gün çalışıyor. 240 TL yevmiye veriyoruz. 7 bin TL maaş veriyoruz. Çalışma arkadaşı arıyoruz. Bizimle çalışmak isteyen arkadaşlarımızı buraya davet ediyoruz. İş sıkıntısı yok. Türkiye’de baktığımız zaman 7 bin TL’ye çalışabilecek özel sektörde bir iş de yok. Şoförlerimiz günlük 200 kilometre yol gidiyorlar. Araçlarımız ortalama günde 4 sefer yapıyor. Bir hat 2 saat sürüyor. Arabanın üzerinde çalıştığı saat 8 saati de geçmiyor. Şuanda 489 tane özel halk otobüsü, belediyemize ait ise 191 tane aracı var” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version