Editörün SeçtikleriGündemKamu PersonelleriMeb PersoneliÖğretmen

KPSS’den yüksek puan alıp mülakatta atanamayan öğretmenler için flaş gelişme! TBMM’den duyuruldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden çok önemli bir gelişme duyuruldu. Konu ile ilgili olarak İstanbul Milletvekili Yunus Emre tarafından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması için bir soru önergesi verildi. 14 Ocak 2022 tarihinde TBMM Başkanlığına gelen soru önergesi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlandı.

SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

Söz konusu soru önergesi ise “KPSS’den yüksek puan almasına rağmen mülakatta çeşitli nedenlerle elenen kişilere ilişkin” konusu ile verildi. Bu soru önergesi yanıtlandı ve bu yanıt birkaç gün sonra TBMM üzerinden paylaşılacaktır.

BAKAN ÖZER’İN AÇIKLAMALARINI HATIRLATTI

Milletvekili Yunus Emre soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Özer’in yaptığı açıklamaları hatırlatarak 4 adet soru sordu. Milletvekili Emre soru önergesinde Bakan Özer’in açıklamalarını şöyle hatırlattı:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 13 Ocak 2022 tarihli Habertürk Gazetesine verdiği mülakatta; “KPSS ve mülakat sonuçları yüzde 97 oranında örtüşüyor” ifadelerini dile getirdi.

Bakan Mahmut Özer aynı mülakatta: “Bazen çeşitli sebeplerden kaynaklanan farklılıklar olabiliyor. Bakın Nagehan Hanım öğretmenlik özel nitelikler gerektiren bir meslek. Size John Nash örneği vereyim. Çok büyük bir dehaydı ama iyi bir öğretmen olabilir miydi? Yani bazen donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti gibi temel bir alanda eksikseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız? Ya da kekeme iseniz mesela … Örnek veriyorum, somut bir olay üzerine konuşmuyorum. Öğretmenlikte işin pedagojik, psikolojik boyutu da var, bunu unutmayalım.” dedi.

İŞTE YANITLANAN SORULAR

Milli Eğitim Bakanı Özer tarafından yanıtlanması istenen sorular ise şöyle oldu:

1. Bugüne kadar KPSS’den yüksek puan almasına rağmen “kekeme” olduğu için elenerek öğretmen olarak atanamayan aday sayısı nedir? Bu mülakat yılları hangileridir?

2. KPSS’den yüksek puan almasına rağmen “psikolojik” durumu uygun olmadığı için atanamayan aday sayısı nedir? Psikolojik durumundan mülakatı geçemeyenler yıllar itibariyle sayıları nedir?

3. KPSS’den yüksek puan almasına rağmen “pedagojik” bakımdan yeterli olmadığı için mülakatı geçemeyen aday sayısı nedir? Bunlar hangi yıl mülakatlarında elenmiştir?

4. KPSS’den yüksek puan almasına rağmen aday öğretmenler başka hangi farklı nedenlerle elenmiştir? Bunlar hangi mülakatlarda-yıllarda elenmiştir?

HEYECANLA BEKLENİYOR

Söz konusu sorular Bakan Özer tarafından yanıtlandı ancak henüz yayımlanmadı. Birkaç gün sonra yanıtların yayımlanması bekleniyor.