Kadın Özel Harekat Polisi Alınsın Kampanyasına İlgi Büyüyor

 Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin özel harekat polisi alımı yapacak. Başvurular ekim ayında başlayacak ve sadece erkek adaylar başvuruda bulunabilecek. Başvurular öncesinde kadın aday alınmasını da bekleyenler büyük bir hüsranla karşılaştı çünkü en azından 1000 alım yapılacağı düşünülüyordu , fakat alımlarda kadınlara yer ayrılmadı.  Change.org isimli internet sayfasında kampanya başlatan kadın adaylar , İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’dan polis alımlarında kadın adaylar için müjdeli haber bekliyor , çünkü henüz ön başvurular alınmaya başlamadı.

 Change.org isimli internet sayfasındaki yorumlardan bazılarıysa şu şekilde ;

– “özel harekatçi olmak bir ayricaliktir,kutsal görevi yapmak için ve olmak istedigim meslek polislik meslegidir.canı gönülden istiyorum”  

– “Vatan için canını sadece erkekler vermiyor bunun bilincine gelebilir misiniz artık ne pahasına olursa olsun ben canımı dişime takar yine çıkarım dağa taşa yeter ki alım olsun”  

– “15 temmuz darbe girişimi sırasinda sokaga dokulen “halkti” kadin veya erkek degildi. Bu meslegi yapmak isteyen bircok kardesimiz abimiz ablamiz varken boyle kutsal bir meslekte onlar icin yer ayrilmali..”

Exit mobile version