Omicrona yakalananlar için korkutan açıklama geldi! Çok daha hızlı..

Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken, son dönemlerde koronavirüsün varyantı olan ve herkese kabus günler yaşatan Omicron varyantını ile uğraşmaya başladı. An itibariyle dünyada baskın varyant olan Omicron ile ilgili araştırmalar devam ederken, herkesi korkutan bir açıklama geldi. Los Angeles Halk Sağlığı Direktörü tarafından yapılan açıklamada Omicron’un deltaya kıyasla çok daha hızlı öldürüğünü ortaya koydu.

Los Angeles’taki doktorlar, Omicron’a yakalanan kişilerin genellikle Delta mutasyonuna karşı daha az belirti gösterse de ölüm hızının arttırdığı konusunda uyarılarını peş peşe sıraladı.

ABD’nin California eyaletinde bulunan yetkililer son ölümlerin büyük bir kısmının Omicron kaynaklı olduğunun altını çizdi.

2021 MART’TAN BU YANA EN YÜKSEK ÖLÜM SAYISI

Gelen bilgiye göre Los Angeles Halk Sağlığı Direktörü Barbara Ferrer,geçtiğimiz Perşembe günü 102 ölüm kaydedildiğini ve bu sayısının 2021 Mart’tan bu yana en yüksek ölüm sayısı olduğunu duyurması, tüm dünyayı tedirgin etti.

Uzman isim, basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamasında Omicron’un daha hızlı öldürdüğünü ifade ederek, “Covid-19 nedeniyle vefat eden insanların Omicron ile enfekte olduklarında çok daha sert bir şekilde etkilendikleri görülüyor” dedi.

Bölgedeki yetkililer durumun daha da kötüye gittiğini ve önümüzdeki hafta içerisinde hastanelerin yükünün artacağını beklediklerini ifade etti. Los Angeles Başkanı Eric Garcetti ise geçen kışa kıyasla daha iyi bir noktada olduklarını fakat ölüm sayısını görmezden gelinmeyeceğini, “Hala ölüm vadisinin gölgesinde yürüyoruz. Şu anda, şehrimde 100’den fazla insanın bir günde öldüğünü görüyorum” şeklinde belirtti.

 

Exit mobile version