Bilim, TeknolojiEkonomi

İnternetten alışveriş yapanlar için yeni karar!

Pandeminin hayatımıza girmesi ile birlikte internetten alışveriş daha da önemli bir hale geldi. İnternet üzerinden yapılan alışverişler ne kadar iyi gibi gözükse de son dönemlerde şikâyetler bir hayli arttı. Bunun üzerine hükümet internetten alışveriş için harekete geçti. Eğer vatandaşın aldığı ürün ile gelen ürün arasında farklılık olursa, para cezası dahil çeşitli birçok yaptırım uygulanacak.

Gelen bir son dakika haberine göre internetten yapılan satışlarla ilgili yeniden bir düzenleme geliyor. AK Parti salgın döneminde vatandaşların internet alışverişine talep gösterdiği ancak gelen ürün ile internetteki ürün arasında farklılık olduğuna ilişkin şikayetlerin artması üzerine harekete geçti. E-Ticaret Kanunu üzerinde önemli değişikliklerin yapılması bekleniyor.

SIKI YAPTIRIMLAR

Gelen bilgilere göre firmalara, şikayetlerin türüne göre para cezası da dahil olmak üzere çeşitli yaptırımların yapılması planlanıyor. Yapılacak olan düzenleme sayesinde ürünü satan firmanın ya da satan kişinin sorumlulukları belli olacak.

ADIMLAR DAHA DA NETLEŞECEK

AK Parti kurmayları konuyla ilgili birraporun hazırlandığını belirterek, “Vatandaşlar en çok reklamdaki ile sipariş verilip gelen ürünün aynı olmadığından şikâyetçi. Vatandaş ‘Görsel gayet iyi ama gerçek ürünle alakası yok. Piyasadan bu ürünü çok daha ucuza alabilirdim’ diyor. Hem bu şikâyetler hem de pandemi sebebiyle internet satışlarının artması bu kanunu yeniden ele almayı zorunlu kıldı. Çözüm önerilerini ortaya koyacağız. Piyasanın beklentilerine de uygun olacak. Şu anda birrapor hazırlıyoruz. Raporun ardından atacağımız adımlar daha da netleşecek” diye konuştu.