Bilim, Teknoloji

Yeni Tahsilat Trendi: Sanal POS

E-ticaretin yeni nesil ödeme yöntemi olarak hayata geçirilen; tüm ödeme işlemlerinin online satın alım sayfaları üzerinden gerçekleştiği ve alışverişlerin saniyeler içinde yapılmasını sağlayan sanal POS artık en sık tercih edilen ödeme yöntemlerinden biri.

Sanal pos kullanımı hem alıcı hem de satıcı taraflar için alışverişin hızlı ve güvenilir ortamda gerçekleşmesini sağlar. Sanal POS kullanan işletmelerin yaygın şekilde tercih edilmesinin sebebi; anında ödeme imkânı sunmaları ve işlemlerin hızlı şekilde gerçekleştirilmesiyle müşterilerini memnun edebilmeleridir.

Yeni nesil ödeme yöntemi sanal POS’un küresel çapta pek çok temsilcisi bulunur. Ancak Türkiye’de nitelikli sanal POS hizmeti sunan markaların sayısı henüz geliştirilen bir çalışma alanı olması sebebiyle kısıtlıdır. Bu sebeple Türkiye’de e-ticarette sanal POS ihtiyaçlarını karşılamak isteyen firma sahiplerinin tercihlerini önde gelen sanal POS hizmeti sağlayıcılarından yana yapmaları önemlidir. Bu sayede hem ticari faaliyetleri hem de para transferlerinin güvencesi adına nitelikli hizmet almaları mümkün hale gelir.

Sanal POS Nedir?

Sanal POS; markaların web siteleri üzerinden alışveriş sırasında online ödeme yapabilmesini sağlayan transfer sistemidir. Bu sistemin temel işlevi; ürün veya hizmetin ödemesinin güvenli ve hızlı sanal ortam şartlarında gerçekleşerek para transferinin sağlanmasıdır. Satın alım yapan tarafların girdiği kart bilgilerinin ardından satıcı tarafın banka hesaplarına ücretlerin aktarılması sağlanır.

Sanal POS kullanımı için istenen bilgiler; kredi kartı veya banka kartı numarası, kart sahibinin adı-soyadı ve CVV numarası ile son kullanım tarihinden oluşur. Girişin ardından 3D güvenlik onay şifresi gönderilerek alışveriş gerçekleştirilir. Onay sürecinin ve güvenli sanal alışveriş ortamının eksiksiz şekilde oluşturulması için sanal POS sistemlerinde 3D Secure yaygın şekilde kullanılır. Bu sayede her iki taraf için de para transferinin güvenliği sanal POS tarafından sağlanır.

Sanal POS Nasıl Alınır?

Sanal POS sahibi olmak isteyen işletme sahiplerinin sürece yönelik nitelikli bilgi sahibi olmaları ve araştırmalarında avantajlı hizmet sunan sağlayıcıları ön planda tutmaları gerekir. Çünkü sanal POS kullanımı için öncelikle kullanıma uygun site özellikleri, yasal yükümlülüklerin tamamlanması ve verimli hizmet sunan bir sanal POS sağlayıcısı gereklidir. Bu kriterlerin karşılanabilmesi adına başlangıçta sanal POS kullanımına uygun web site özelliklerine sahip olunması önemlidir.

Web sitelerinin sanal POS başvurusu yapabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Sanal POS hizmeti sunmak için gereken teknik altyapının ve nitelikli kullanım için gereken kapasitenin e-ticaret sitesinde bulunması gerekir. Sanal POS kullanımı için gerekli olan şartların yerine getirilmesinin ardından Sanal POS hizmet sağlayıcıları arasında tercih yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar gözetilmelidir. Avantajlı kullanım için sanal POS sağlayıcılarının nitelikli hizmet koşullarına uygun şartlara sahip olması oldukça önemlidir.

Sanal POS Kullanmanın Avantajları

Sanal POS kullanmanın işiniz ve e-ticaret siteniz için birçok avantajı bulunur. Web sitenizde bulunan ürün ve hizmetlerin sanal POS kullanarak günün her saati satılmasını sağlayabilirsiniz. Sanal POS’un bir diğer avantajı da işletme sahiplerine zaman kazandırmasıdır. Ürünlerinizin satış raporlarını, sipariş ve işlem detaylarınızı kolay bir şekilde takip edip raporlanmasını sağlayabilirsiniz. İşletmeler için satın alım sırasında alıcı tarafın alışverişten memnun kalmasını sağlayan sanal POS kullanımının en önemli avantajı ise güvenli ödeme imkânı sunmasıdır.

Hızlı ve güvenli ödeme yöntemlerinden biri olan sanal POS; e-ticaret sitelerinin ve online alışverişin vazgeçilmez bir parçasıdır. Türkiye’nin online ödeme sistemi Ozan Sanal POS ile marka prestijinize katkı sunabilir, kullanıcılarınızın sanal pos ile güvenli ve hızlı bir şekilde alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz.